🔸 به زنان احترام نگذارید. 🖋 مهناز وحیدی | وکیل دادگستری

🔸 به زنان احترام نگذارید
🖋 مهناز وحیدی | وکیل دادگستری

بزرگ داشت زنان، در جامعه ای که حقوق بشری و برابری شان با مردان، نه در عرف و نه در قانون رسمیت و فعلیت ندارد، بیشتر این پیام را به مخاطب آگاه مخابره می کند که، زنان نه بعلت شایستگی که از بابت اینکه ضعیف، نحیف، فدارکار، فرمانبردارند و همچنین از سر ترحم، لایق احترامند.
حال آنکه اگر به زن بعنوان بشری مستقل نگریسته شود او بخاطر ترحم و دلسوزی نیازی به احترام ندارد. بزرگداشت اشخاص (زن و مرد) باید در قبال شایستگی و به پاس خدماتی که برای بهبود مناسبات جامعه بشری ارزانی می کنند، باشد.
زن آگاه به حقوق انسانیش نیازمند احترام از سر ترحم نیست، منزلت ناشی از مادر، خواهر و همسر بودن موجب شادی اش نمی شود و آنچه او را خوشحال و راضی می کند احترام منبعث از انسان بودنش در معنا و نمود زن بودن اوست.
آنچه باید به دنبال احیای آن بود حقوق برابر و بشری زنان است و بس. بجای احترام گذاشتن به زنان حقوق آنها را رعایت کنیم.


📍زنان را مرد خطاب نکنید

زن آگاه به حقوق انسانی اش، از شنیدن سخنانی از قبیل «مردی هستی برای خودت، مردانه قول بده، مردانه با مشکلات می جنگی،.....) شاد و مشعوف نمی شود که هیچ، اعتراض هم می کند. چه دلیلی دارد برای نشان دادن اینکه زنی مقتدر و تواناست از واژه های مرد بودن و مردانگی استفاده شود؟ آیا بکار بردن چنین مضامین مردانه برای چنان زنانی استخفاف زنانه ها نیست!؟
زنان، با ابهت تمام قولشان زنانه ست، زنانه با ناملایمات جنگیده اند و می جنگند و زنی هستند برای خودشان.

📍همّ و غمتان همسر و مادر و خانه دار کردن زنان نباشد

بحثی در اینکه زنی با اختیار، اراده و زمانی که بلوغ عقلی اش محرز و ثابت باشد و آگاهانه انتخاب کند که مادر یا همسر و یا خانه دار شود، نیست اما چنانچه آموزشهای رسمی، عمومی و یا عرفی یک جامعه در حد وسیع و یا خانواده ها بدون در نظر گرفتن اراده، اختیار و بلوغ زنان، حول این موضوعات بگردد نامعقول و متحجرانه است. فاجعه زمانی به بار می آید که زنان قبل از خودشناسی و یافتن استقلال مالی و شخصیتی، فکر و ذکرشان ازدواج کردن باشد و یا مفتخر باشند به ازدواج.
مشکل زمانی پدید می آید که به خانه داری بعنوان یک شغل نگریسته نشود و یا زن و‌ مرد هر دو شاغل باشند ولی کارهای خانه هم از زن مطالبه شود!

📌خوشحالی زمانی ست که برگی از تاریخ به نام روز زن، دختر و مادر نباشد.
📌نیازی به ایجاد فراکسیون، انجمن، معاونت و کمیسیونهایی برای احیا، ارتقا، تصویب و حفظ حقوق زنان نباشند.
📌تجمعات، همایشها و نشست های مختص زن و یا حقوق زنان برپا نشود.
📌جنبش زنان و فمینیسم منحل شود.
📌و زنی از شنیدن روز تبریک به مناسب روز زن خوشحال نشود!

✅چرا که آن روزها روزهایی است که جامعه بشری با دیدی برابر به انسانها می نگرد.
✅چیزی بنام تحقیر، دو دستگی و جنس ضعیف و قوی وجود ندارد.
✅زنان حق و آزادی در انتخاب، بیان و تصمیم گیری در زندگی خود دارند.
✅زنان بالغ و عاقل، رئیس و قیمی ندارند.
✅سهم زنان و مردان از فرصتهای آموزشی و شغلی برابر است.
✅زنان در شغلهای مشابه حقوق و دستمزد برابر با مردان می گیرند.
✅مباحث جنسیتی در تمامی حیطه ها زدوده شده و شایسته سالاری جایگزین گشته است.

🔹لازم به یادآوری است آنچه بیشتر زنان را در کشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه منفعل و فرمانبردار کرده است، تنها، وجود قانونهای تبعیض آمیز نیست چرا که در حقوق کشورمان برخی قوانین دارای تبصره و راه خروج نیز می باشند. موضوعی که زن را به انقیاد و اطاعت بی چون و‌ چرا از کلیشه ها، رسوم و عادات واپسگرایانه و مرد را به سالاری، خود حق پنداری و اعمال خشونت می افکند، عدم آگاهی و مطالعه است (مطالعه افکار و مکتبهای گوناگون بدون تعصبات و سوگیریهای خاص)

🔺چه بسیارند زنانی که به ظن خود فعال حقوق زنانند ولی فی الواقع و ندانسته زن ستیزند.
و چه بسیارند مردان رئوف القلبی که زنان را به علت اینکه به گمان آنان ضعیف و نیازمند حمایت هستند ارج و قرب می نهند. (بدین مفهوم که در نظر انان ادای احترام بعلت ضعیف و نحیف دانستن زنان است نه بخاطر اینکه زن و‌ مرد را در یک رتبه و سطح بدانند)
تعداد بیشماری (زن و‌ مرد) هم هستند که معتقد به این حرفند «زنی گفتند، مردی گفتند!! ...»

🔹مطالعه، آموزش و آگاهی، به مرور عرفهای نامعقول و رسوم عقب مانده را بر می چیند، عرف و فرهنگ جدیدی می سازد و قوانین و قواعد تبعیض آمیز را اصلاح می کند .

💡 #رسانه شمایید. اگر می‌پسندید، برای دوستان‌تان بفرستید.

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology