🔅 منطق «به من چه» و «به تو چه». 🖋 محمدباقر ‌الدین

🔅 منطق «به من چه» و «به تو چه»
🖋 محمدباقر #تاج‌الدین

✅ در کتاب مقالات شمس تبریزی آمده است: مریدان شمس به او گفتند که خنچه می برند. شمس در پاسخ گفت: به من چه !!! مریدان گفتند: به خانه شما می برند، شمس پاسخ داد: پس به شما چه!!!
✅ آلفرد هیچکاک در فیلم معروف «پنجره رو به حیاط» به نوعی درصدد برآمد اخلاق مردمان جامعه خود را نقد و بررسی کند و بگوید که بیشتر مردم می خواهند از زندگی دیگران سر در بیاورند و درباره اموری که به آنها مربوط نیست شجاعت ندارند بگوین: «به من چه» یا بگویند«به تو چه». هیچکاک در پاسخ به نقدهایی که به او شده بود گفت: من شرط می بندم از هر 10 نفر آدم 9 نفر اگر بتوانند از پشت پنجره زندگی خصوصی دیگران را ببینند، می ایستند و تماشا می کنند. کسی از پنجره رو بر نمی گرداند که بگوید: به من چه.
✅ اخیرا مجموعه سحنرانی های استاد مصطفی ملکیان با عنوان اخلاق کابردی را گوش می دادم که به همین موضوع پرداخته بودند.
❎ این منطق «به من چه» و «به تو چه» از آن جمله منطق هایی است که در زندگی آدمیان کاربرد خوبی دارد و مهمتر این که فایده هایی هم در پی دارد البته اگر خوب به آن فکر کنند و در اطراف آن بیاندیشند. امور فراوانی در زندگی افراد مختلف است که حقیقتا به دیگران مربوط نمی شود و باید که بیاموزند از دخالت و سردرآوردن در زندگی دیگران بپرهیزند. اما متأسفانه این گونه نیست. البته فورا باید اضافه کنم که این منطق به معنای بی مسئولیتی در قبال دیگران نیست و همه ما در برابر دیگران و مشکلات و درد و رنج های آنان مسئولیت داریم و باید برای کاهش رنجشان اقدام کنیم. اما این موضوع نباید به محملی برای دخالت در زندگی آنان تبدیل شود و این دو موضوع را باید از یکدیگر تفکیک کرد و هر کدام را در جای خودش و درست دید. به چند نمونه در این نوشته کوتاه اشاره می کنم: این که فلان اقا یا خانم خانه ای مجلل خریده است چه ربطی به من و دیگران دراد؟ این که فلانی هفته ای سه بار کوه می رود چه ربطی به من و دیگران دارد؟ این که فلانی برای خرید به فلان شهر یا کشور می رود به من و دیگران چه دخلی دارد؟ این که فلانی عروسی فرزند خود را در یک تالار مجلل در فلان نقطه شهر گرفته است چه ربطی به من و دیگران دارد؟ این که پسر یا دختر فلانی طلاق گرفته است، این که کسانی مدرک دکترا گرفته اند، این که کسانی به کجاها سفر کرده یا می کنند، این که در خانه کسانی دعوا و مشاجره برقرار است، این که کسانی مهمانی بیشتری می روند و کسانی دیگر مهمانی کمتری می روند ودهها و بل صدها مواردی از این دست که دانستن و یا ندانستن آنها هیچ تأثیری بر زندگی دیگران و من ندارد و در باره این امور فقط باید بگوییم: «به من چه» و «به تو چه»
❇️ متاسفانه در جامعه ما فراوان دیده می شود که افرادی بر سر دانستن این امور پیش پا افتاده و غیر مهم وقت و زندگی خود را تلف می کنند و به جای پرداختن به امور بسیار مهمتر دیگر تمام انرژی خود را صرف با خبر شدن از این موضوعات می کنند و جرأت ندارند که بگوین: «به من چه» و یا «به تو چه».
❎ این دسته از افراد البته عموما در قبال کاهش درد و رنج دیگران متأسفانه منطق «به من چه »و «به تو چه» را خوب به کار می گیرند، اما صد افسوس که در قبال امور غیر مربوط حمیت به کار گیری منطق مورد نظر را ندارند.

#جامعه

🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ