🔅 پزشکی‌شدن مدیریت‌های اجتماعی. 🖋 رضا

🔅 پزشکی‌شدن مدیریت‌های اجتماعی
🖋 رضا #امیدی

📌 (این متن در پاسخ به "وزیر بهداشت غول ماجرا نیست، .. " به قلم یاسر #باقری نوشته شده‌است)

📍 سیاست‌گذاری اجتماعی در حال «پزشکی‌شدن» تمام‌عیار است و ما باید در آغاز این روند را متوقف کنیم، نه اینکه مرکز سیاست‌گذاری سلامت را تغییر دهیم. وزارت بهداشت مسئول تکثیر غیرنرمال سلول‌های پزشکی در پیکر جامعه نیست، بلکه همۀ رخدادها در پیوند میان همبستگی درون‌صنفی پزشکان و سکوت سایر اصناف و اقشار رخ می‌دهد.

🔸وزیر علوم، پزشک است. این وزارتخانه که تحت سیطرۀ پزشکان نبوده است، چرا وزیر پزشک برای آن انتخاب شده است؟ نکتۀ جالب ماجرا این است که وزیر علوم، تنها سیاست‌گذاری آموزش «علوم غیرپزشکی» را به عهده دارد (سیاست‌گذاری آموزش علوم پزشکی، در دست وزارت بهداشت است!) بنابراین پزشک بودن ایشان چه توجیهی دارد؟

🔸نکتۀ عجیب‌تر آنکه حتی وزیر وزارتخانه رفاه که غیرپزشک است، مسیر پزشک‌گستری را فراهم کرده و مدیرعامل بزرگترین سازمان بیمۀ اجتماعی کشور را از میان پزشکان انتخاب کرده است؛ جالب این است که اغلب مدیران‌عامل سازمان تأمین اجتماعی در دو دهۀ اخیر غیرپزشک بوده‌اند!

🔸ماجرا وقتی مهم‌تر می‌شود که مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و یکی از معاونان آن، کاندیدای سازمان نظام پزشکی نیز هستند! توجیه چنین امری چیست؟ آیا این مسئله بدان معناست که جایگاه بلندپایه در نظام پزشکی از مدیریت بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌ای کشور هم بالاتر است یا با آن هم‌عرض است؟ و یا اینکه همبستگی با پزشکان کلید موفقیت در مدیریت است؟!

🔸در کنار همبستگی درونی پزشکان، انفعال سایر اقشار نیز تعیین‌کننده بوده است؛ مثلاً واکنش تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به انتخاب پزشکان در رأس سازمان بیمۀ اجتماعی چه بوده است؟ هیچ! جالب آنکه پزشکان ذی‌نفوذ به همین حد هم قانع نیستند و تلاش دارند با انتقال بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی به ذیل وزارت بهداشت، هر نوع تضاد منافعی را در این میان از بین ببرند! باید در انتظار موفقیت آن‌ها در دولت بعد نشست.

#سیاستگذاری #اجتماعی

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ