🔅 تفاوت سیاستهای رفاهی درایران و غرب. 🖋 نرگس مهری

🔅 تفاوت سیاستهای رفاهی درایران و غرب
🖋 نرگس مهری
دانشجوی ارشد مدیریت خدمات اجتماعی ،دانشگاه علامه طباطبایی

📍 سیاست گذاری های اجتماعی و رفاهی در ایران #متفاوت از آن حرکتی است که ده ها سال پیش در اروپای غربی به راه افتاد . مسائل رفاهی و اجتماعی در ایران از منظر قانون اساسی بسیار کامل و دقیق نوشته شده اما در عرصه عمل کوتاهی های بسیاری را مشاهده می کنیم .

⭕️ سیاست گذاری اجتماعی در ده های گذشته نقش مهمی را در تمام عرصه های زندگی اجتماعی و سیاسی بازی کرده است به عنوان مثال در انگلیس دو حزب معروف کارگری و محافظه کار را در نظر بگیریم که خواهیم دید چگونه این دو حزب بزرگ در انگلیس توانسته اند بیشترین کرسی ها را در پارلمان به دست آورند وآن چیزی جز دادن وعده های مختلف رفاهی به مردم و نحوه دیدگاه آن ها به مسایل اجتماعی است که تمامی این ها از #همان_مکتب_علمی نشأت می گیرد که به آن #باور دارند.

⭕️ باید دقت داشته باشیم که نظام های رفاهی موجود در دنیا با توجه به گونه و نظام های فکری سیاست گذاری می شوند به عنوان مثال شوروی سابق بر پایه مکتب مارکسیسم ،کمونیسم را به وجود آورد که به ادعای ایشان هدفشان ایجاد #برابری بود برابری در منابعی که نفی مالکیت خصوصی است و هیچ چیز در دنیا به هیچکس تعلق ندارد(اشتراکی) در این مکتب فکری باید ببینیم آیا تعریف درستی از برابری شده است؟آیا تجربه ی کمونیسم در کشورهایی چون شوروی سابق و‌جمهوری خلق چین و...موفقیت آمیز بوده است؟و آیا این سیاست گذاری ها نتیجه ای مطلوب داشته است؟

⭕️ شاهد بودیم که کمونیسم برخاسته از مارکسیسم نتوانست برابری که مدعی آن بود را برآورده کند و بعدهاخودعامل ایجاد حکومت های دیکتاتوری شد که نتیجه اش کشته شدن هزاران انسان بیگناه بود.

⭕️ نگاهی مختصر به سیاست های اجتماعی یکی یا بهتر است بگوییم قدرتمندترین کشور دنیا یعنی ایالات متحده نشان می دهد مبنای نظری این کشور بر اساس لیبرالیسم و نئو لیبرالیسم بنا نهاده شده که بر اساس آن۱) گرفتن مالیات نوعی دزدی محسوب می شود زیرا این عمل نقض کننده #حقوق_فردی است، ۲) پیشرفت باید بر پایه لیاقت و استعدادهای فردی شکل بگیرد که هم می تواند منجر به انحصار طلبی در بازار و هم کشف استعدادها و خلاقیت های گوناگون شود...
برای مطالعه ادامه نوشته، دکمه Instant View را فشار دهید و یا در صورت استفاده از تلگرام کامپیوتر، فیلترشکن خود را روشن کنید.
📌 goo.gl/1o2CtJ

#سیاستگذاری #اجتماعی
#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ