▫️ حکمرانی خوب. توسعه پایدار و محیط زیست. 🖋 حسین جمشیدی

▫️ حکمرانی خوب. توسعه پایدار و محیط زیست
🖋 حسین جمشیدی
دانشجوی دکتری مهندسی محیطزیست-منابع آب

📍 حکمرانی خوب ایده نسبتا جدیدی است که جایگزین مفهوم حکومت شده است و در آن حکومت‌ها به جای آنکه به تنهایی مسئولیت کامل اداره جامعه را در تمام سطوح آن بر عهده گیرند، در کنار شهروندان و نهادهای خصوصی و مردم نهاد به عنوان یکی از عوامل مسئول محسوب می‌شوند.
◾️با این توصیف جامعه مدنی به عرصه تصمیم‌گیری و جریان اداره کشور وارد شده است و به جای یک نظام اقتدار‌گرا و آمرانه فرایند مردم‌سالار حاکم می‌شود.
◾️مولفه‌های یک حکمرانی خوب شامل #پاسخگویی، #اجماع‌سازی، #مشارکت، #تساوی_حقوق، #کارایی_اثربخشی، #مسئولیت‌پذیری و #شفافیت می‌باشند.
با این مشخصات حکمرانی خوب راهی به سوی توسعه پایدار است و تحقق حکمرانی خوب به نوعی تحقق بخشی از اهداف توسعه پایدار است.
◾️حکمرانی خوب و توسعه پایدار در دو جنبه کلیدی با هم مشارکت دارند،1-هدف هر دو گسترش مشارکت عمومی می باشد 2-هر دو فرایند‌گرا و نتیجه‌گرا هستند.
◾️لذا حکمرانی خوب می‌تواند موجب حفظ محیط زیست از طریق اخلاق محیط‌زیستی شود و با صرفه جویی در منابع کمیاب موجب تامین پایداری محیط‌زیستی شود.
◾️دستیابی به شاخص‌های زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی توسعه پایدار مستلزم ایجاد ساختارهای هدایتی و حمایتی است و این مهم نیاز به همکاری دولت با نهادهای مدنی و مردم دارد وبرای رسیدن به توسعه پایدار اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد.تغییر نظام سیاست‌گذاری عمومی بر مبنای حکمرانی خوب می‌تواند اقدامی تاثیرگذار در جهت یکپارچه کردن نظام سیاستگذاری و برنامه ریزی برای توسعه پایدار باشد.

#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology