✅ نگاه ‌شناختی و در مناظره. ✍🏻 دکتر ‌راد - جامعه‌شناس

✅ نگاه #جامعه‌شناختی #جهانگيری و #روحانی در مناظره
✍🏻 دکتر #قانعی‌راد - جامعه‌شناس

در مناظره ديروز به نظر مي‌آمد كه سو‌گيري مناظره بيشتر به طرف دعواي دولت و شهرداري رفت. از طرفي مناظره بين آقاي قاليباف و آقاي جهانگيري قطبي شد و بيشتر لايه‌هاي اختلاف نظر و برنامه آشكار شد. به احتمال زياد اين تصوير اوليه روي جهت‌گيري انتخابات هم تاثير خواهد داشت. اين دو جبهگي تا روز برگزاري انتخابات روي انتخابات سنگيني مي‌كند. در نخستين مناظره انتخاباتي كانديداها، آقاي قاليباف سعي كرد خود را به عنوان كانديداي مطرح اصولگراها براي مقابله با دولت روحاني مطرح كند و خود را به عنوان طرف اصلي دعوا معرفي كند و گويي قصد القاي اين را داشت كه اصولگرايان مي‌توانند روي او حساب كنند. همين مساله هم آقاي رييسي را به حاشيه برد. از سويي قصد داشت پاسخ موضوعي را كه در مناظره سال ٩٢ مطرح شد و بحث معروفي كه درگرفت و آقاي روحاني گفت: «من سرهنگ نيستم حقوقدان هستم» بدهد. به همين خاطر فضاي مناظره به سمت دعواهاي جدي رفت. مثل بحثي كه آقاي جهانگيري مطرح كرد و گفت: «كساني كه به سفارت عربستان حمله كردند، در ستاد چه كسي فعاليت مي‌كنند.»‌
نكته ديگر در مورد دوقطبي‌سازي آقاي قاليباف در مورد جامعه و تقسيم جامعه به ٤ درصد و ٩٦ درصد. يك نوع قطبي‌سازي تصنعي بود. به اين دليل كه نمي‌توانيم بگوييم دولت روحاني دولت ٤ درصد است. نمي‌توانيم بگوييم دولتي كه در سال ٩٢ با راي اكثريتي از مردم انتخاب شد نماينده چهار درصد از مردم است. و مهم‌تر اينكه باور كنيم كه اين چهار درصد ارتباطي با اصولگراها ندارند و اصولگراها همه جزو ٩٦ درصد قرار مي‌گيرند. حداقل كساني كه روحاني را باور دارند مي‌دانند ٤ درصد نيستند. اقشار محروم هم مي‌دانند كه ٩٦ درصد نيستند. اگر بخواهيم از نظر طبقاتي هم شكاف ايجاد كنيم اين‌طور نيست كه ٩٦ درصد را جزو طبقه محروم محسوب كنيم و ٤ درصد را طبقه مرفه، با اين نگاه طبقه متوسط جامعه ناديده گرفته شده‌اند. به نظر مي‌رسيد بيشتر هدف از اين قطبي‌سازي اين است كه جناح اصولگرا بتواند خود را از رانت‌ها تبرئه كنند. شايد اگر مي‌گفتند دولت ٣٠ درصدي پذيرفتن آن سهل‌تر بود تا اينكه بگويند دولت چهار درصدي و اين‌طور رقيب را كوچك كنند، اين موضوع مي‌تواند پيامدهاي منفي داشته باشد.
آقاي جهانگيري هم سعي كرد خود را سخنگوي جبهه اصلاح‌طلبان معرفي كند، حتي فراتر از آقاي روحاني به موضوعات نگاه كرد و از عملكرد اصلاح‌طلبان در سال‌هاي گذشته دفاع كرد. و اين موضوع اصلاح‌طلبان را براي حمايت از او فعال مي‌كند و پيوند با جناح اعتدال. به نظر مي‌رسد برنامه اين است كه آقاي جهانگيري اصلاح‌طلبان را فعال مي‌كند و آقاي روحاني اعتدال گرايان را و در نهايت هم اين دو جناح به ائتلاف خواهند رسيد.
ادامه نوشته را در لینک زیر، روزنامه #اعتماد بخوانید👇👇👇
👉goo.gl/tHacRb

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ