🔰خانواده مردسالار برای درآمد زن دستفروش احترام قائل است اما برای شغلش نه

🔰خانواده مردسالار برای درآمد زن دستفروش احترام قائل است اما برای شغلش نه
🔸 مدیریت مردانه بر تعاونی‌های زنان شکست‌خورده است

📍 علی طالبی (پژوهشگر حوزه تعاون) می‌‌گوید: نگاه جنسیت‌زده ما را به این سمت می‌برد که اگر یک زن در مترو کار کند، خانواده ممکن است برای دستمزد او احترام قائل باشد اما برای کاری که انجام می‌دهد، احترام قائل نیست به همین دلیل تعاونی‌ها می‌توانند تا حدی اعتماد به نفس زنان دستفروش را برگردانند.

📍به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته حمید کلانتری با بیان تصمیم دولت برای سازماندهی زنان دستفروش در قالب تعاونی یبان کرد: متاسفانه بسیاری از بانوان نمی‌توانند از رشته تحصیلی خود برای یافتن کسب و کار و شغل مناسب استفاده کنند. وی یکی دیگر از مسائل زنان برای حضور در مشاغل مختلف را این دانست که آن‌ها باید ساعت‌های متمادی را صرف تربیت فرزندان و رسیدگی به امور منزل کنند. به همین دلیل اگر زنان در تعاونی‌ها مشغول به فعالیت شوند؛ می‌توانند در هر دو بخش خانه و فعالیت اجتماعی حضور موفق‌تری داشته باشند.

📍در این میان علی طالبی (پژوهشگر حوزه تعاون) ورود زنان به خیابان‌ها برای دستفروشی را به علت چرخه‌ی اقتصادی معیوب ایران می‌داند و بر این باور است که با وجود چنین اقتصادی نمی‌توان انتظار داشت که همه‌چیز در جای خودش باشد. زنان بعضا تحصیل کرده به‌جای حضور در فعالیت‌های مربوط به رشته‌ی تحصیلی خود به ناچار برای اداره‌ی زندگی روزمره‌ی خود به خیابان می‌آیند. وی بر این باور است که بخشی دیگر از مشکلات فعالیت‌های عرصه‌ی اقتصادی زنان مربوط به باورهای غلط و اشتباهی است که در جامعه حضور دارد. این امر مربوط به این است که تفکیک نقش در خانواده اتفاق نیفتاده است و با تمام گفتمان‌هایی که حول موضوع تفکیک نقش ایجاد شده؛ باز کار خانگی را مختص زنان می‌دانند. حال آنکه دیگر در همه‌ی جوامع این امر از امور واضح است که مردان هم می‌توانند کارخانگی کنند.

ادامه در 🔻
goo.gl/Vxdq3V

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology