✅ شور علمی. ✍🏻 م. ص

✅ شور علمی
✍🏻 م.ص #ذاکری

پرسش اساسی این است که فرآیند تربیت در برخی نظام های آموزشی چگونه است که عده ای از مخاطبان نه تنها غرق شور علمی و شور هستی شناسی و "شور زندگی" نمی شوند و زندگی آنها معمولا هیچ شباهتی به زندگی علما و اخلاقیون و هنرمندان بزرگ ندارد، بلکه گاه احساس ناخشویندی به درونیان چنین نظام های آموزشی دست می دهد و آنها را به مرز بیماری های روانی می کشاند.
آرزوی بزرگترین فیلسوفان تعلیم و تربیت این بوده است که در مراکز آموزشی با انسان هایی هم اندیشی کنند، اما به علت فقدان شور زندگی نه تنها غالب مربیان رضایت لازم را از کار خود ندارند، بلکه در مواردی پرسش های عجیب تر از عجیبی طرح می فرمایند.
از نظرگاه چنین مربیان و نیز فراگیرانی که فاقد شور زندگی هستند، گاه پرسش چرا زندگی می کنیم و برای چه زنده هستیم مطرح می شود؟
شایسته است در پاسخ این پرسش به فرمایش استاد دکتر محسن جهانگیری از نظرگاه باروخ اسپینوزا بیندیشیم:
"زندگی کردن یعنی بودن و بودن فضیلت است و همه می خواهند باشند و چه چیزی برتر از بودن است؟ کدام فضیلت بالاتر از بودن است؟ علم، شهرت، قدرت یا ثروت؟" چنین چیزی را نمی توان گفت. بودن ما طبیعی است و نه ارادی. از این رو غایت گرایی راهگشا نیست. اصل اساسی و یا اساسی ترین مسأله و در عین حال سخت ترین مسأله "دوست داشتن زندگی" است. دوست داشتن زندگی حتی وقتی که رنج می بریم. زیرا زندگی همه چیز است.
Life is All.
از این روست که آلفرد نورث وایتهد(١٩۴٧-١٨۶١) در اعتراض به انباشتن ذهن توسط مفاهیمی که معمولا ارتباط معناداری بین آنها در شناخت انسان به وجود نمی آید، می فرماید:"تنها یک موضوع در تعلیم و تربیت اهمیت دارد و آن زندگی است با تمام ابعاد آن. حال باید دید که ما به جای زندگی به عنوان امری واحد، چه اموری را به شاگردان تقدیم می کنیم. جبر که با هندسه دنبال می شود. علوم طبیعی که هیچ پیامدی برای شاگردان ندارد"(زیبا کلام، فاطمه، وایتهد و تعلیم و تربیت، نشر حفیظ، ١٣٨٩)
اصل این است که من و شما باشیم و علم و شهرت و قدرت و ثروت برای این است که ما باشیم. هیچ چیز برتر از خود "بودن" نیست و بودن فضیلت است و پاداش خودش هم خودش است.
گفتنی است سزاوار است مراقب باشیم با توجه به اصول اساسی "سلامت روان" به حد اعتدالی که مطلوب حکماست برسیم تا دچار خودشیفتگی نشویم. چرا که اگر خدای ناکرده خودشیفتگی به سرغمان بیاید به ضد خودش تبدیل می شود.

#جامعه
#آموزش

🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ