🔹 ناگفته‌های سیل. 🖋 معصومه اشتیاقی.. ❌سال ۹۸ را با سیل‌های پی در پی در استان‌های کشور شروع کردیم

🔹 ناگفته های سیل
🖋 معصومه اشتیاقی

❌سال ۹۸ را با سیل های پی در پی در استان های کشور شروع کردیم. سیلاب هایی که لحظه های تلخ را برایمان رقم زد. اما درس هایی نیز از این تجربه آموختیم و هشدارهایی که بیش از پیش این روزها شنیده می شود.

📌در بخش تخریب محیط زیست، طبیعت به ما آموخت بر هم زدن قوانین طبیعی پیامدهای ناخوشایندی دارد، از این رو می بایست پیش از هر مداخله ای، قوانین طبیعت را لحاظ کنیم و جدی بگیریم.
📌در بخش مدیریت شهری، به ما آموخت نگاه بلندمدت و همه جانبه نگرانه نسبت به پروژه های توسعه شهری داشته باشیم. کلنگ توسعه را به هر قیمتی روی زمین سست نکوبیم.
📌در بخش نهادهای مردمی، به ما نشان داد که نهادها و تشکل های مدنی قادرند ظرفیت های عمومی را به حرکت در آورند و منشاء وفاق و یک صدایی شوند.
📌گروه های مرجع، نیروی اطلاع رسانی و بسیج برای فراخوان عمومی به شمار می آیند که شبکه های اجتماعی، قدرت شان را بازتولید می کنند.
📌در بخش فرهنگ یاری گری و اتحاد ملی آموخت که، ملت ایران در لحظه های حساس کشورشان؛ فارغ از هر قومیت و خط کشی برای کمک به هم وطن شان آماده اند.
📌در بخش حکمرانی سیلاب ها اما به خروش آمد و نهیب سر داد که دولت با بحران اعتماد عمومی مواجه است. مصادیق آن در بی اعتمادی به پاک دستی دولت در انتقال کمک های بشر دوستانه جهانی به ملت ایران و یا تردیدها برای مشارکت و واریز کمک ها از کانال نهادهای دولتی و ... یافت.
🔍سیلاب ها حقایق ملی را بیش از پیش عریان کردند. بحران فرسایش سرمایه اجتماعی، بحران محیط زیست، بحران مدیریت، بحران انتخاب ها و ....
🔎حقایق امیدبخشی نیز در پس سیلاب ها چهره گشاد. ظرفیت نهادهای مردمی، فرهنگ یاری گری، انسجام و اتحاد ملی، قدرت رسانه های اجتماعی و مشارکت اجتماعی و ...

#نویسنده_مهمان

💡 #رسانه شمایید. اگر می‌پسندید، برای دوستان‌تان بفرستید.

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology