🔅خشونت در رسانه.. 🖊منصوره.. ⁉️آیا خشونت در رسانه در بروز رفتار خشونت بار کودکان نقش دارد؟

🔅خشونت در رسانه

🖊منصوره #حسینی

⁉️آیا خشونت در رسانه در بروز رفتار خشونت بار کودکان نقش دارد؟
⁉️چه گام هایی را می توان برای کاهش مواجهه با خشونت برای کودکان برداشت؟
⁉️چه محدودیت هایی بر رسانه باید وجود داشته باشد؟

📍وردز و نانز(۲۰۰۹) اظهار داشتند که کودکان اکنون دسترسی بیشتری به تکنولوژی -تلوزیون، فیلم ها، موزیک وبازی های ویدئویی - دارند و این مقدار خشونتی که بچه هادر سن نوجوانی با آن مواجه میشوندنگران کننده است.

📍آنها به گزارش بنیاد خانواده کایزر که نشان می داد ۹۹ درصد کودکان در خانه هایی زندگی می کنند که تلوزیون دارند و این‌که بطور متوسط بچه ها در هر روز شش ساعت را صرف استفاده از نوعی رسانه می کنند و سه ساعت از آن، صرف تماشای تلوزیون می شود.۷۷ درصد نوجوانان در اتاق خوابشان تلوزیون دارند، موقعیتی که احتمالا کنترل والدین بر محتوای برنامه ها و فیلم ها را دشوارتر می سازد.

📍خشونت در رسانه سه نوع تهدید را مطرح می کند.‌

1⃣نخست: بچه هایی که با خشونت رسانه ای مواجه می شوند.حساسیت شان به اعمال پرخاشگری و خشونت را از دست می دهند و می پندارند که واقعیت خشونت بار بیش از آن چیزی است که واقعا هست.

2⃣دوم: به دلیل عدم تواناییشان برای تخیل از واقعیت، بچه ها شروع به تقلید رفتارهای خشونت باری می کنند که آنها را می بینند.در واقع بچه هایی که اعمال پرخاشگرانه را در رسانه (بازی ، فیلم، موزیک و...) می بینند به احتمال زیاد این اعمال را در بازی های خود تقلید می کنند و معمولا در تعاملات خود پرخاشگرتر هستند.

3⃣سوم: بچه هایی که با خشونت رسانه ای مواجه بوده احتمالا بیشتر از بزه دیده چنین اعمالی شدن می ترسند.

📍یک بررسی تحقیقاتی که توسط هیوزمن، موئیز-تیتوس، پودولسکی و ارون به این نتیجه رسید بچه هایی که در سن ابتدایی ساعتهای طولانی را صرف تماشای خشونت در تلوزیون می کنند در نوجوانی معمولا سطح بالاتری از رفتارهای پرخاشگرانه را نشان می دهند. با مشاهده این بچه ها در بزرگسالی، هیوزمن و همکاران دریافتند آنهایی که در سن هشت سالگی ساعت های طولانی خشونت را در تلوزیون تماشا کرده بودند احتمال دستگیری و حبس شدن آنها به خاطر اعمال مجرمانه در بزرگسالی بیش تر بوده است.


📍تماشای تلوزیون غالبا می تواند علت نه پیامد رفتار پرخاشگرانه باشد.

📍به نظر می رسد جامعه پذیری خشونت تلوزیونی، بچه ها را در مقابل وحشی گری و پرخاشگری مقاوم می سازد در حالی که بقیه از زندگی کردن در چنین جامعه خطرناکی می ترسند.

📍بنابر وب سایت انجمن روانشناسی آمریکا (۵می ۲۰۱۰) تحقیق به وضوح نشان می دهد که تماشای برنامه های تلوزیونی خشونت بار می تواند به رفتار پرخاشگرانه منجر گردد.

📍انجمن روانشناسی امریکا در سال ۱۹۸۵ تصمیم گرفت در مورد خطرات احتمالی که تماشای خشونت در تلوزیون می تواند برای بچه ها داشته باشد به مردم اطلاع رسانی کند.

📍پیشنهاد می شود تلوزیون ملزم به پخش حداقل ۵ ساعت برنامه آموزشی ای باشد که نیازهای آموزشی و اطلاعاتی کودکان ۱۶ سال و پایین تر را از هر نظر تامین کند، از جمله نیازهای فکری، سنی/شناختی یا اجتماعی / عاطفی/منطبق با عرف وفرهنگ ایرانی.
برنامه های آموزشی باید حاوی هر دو پیامهای مستقیم و غیرمستقیم جهت تقویت همکاری، کمک و همدلی می باشند نه پرخاشگری!

🔰اسکات مایر و کلیف رابرسون/جرم خشونت بار

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology