✅ هفت دلیل برای توضیح رای بالای وزیر آموزش و پرورش!. 🖋 مهران صولتی

✅ هفت دلیل برای توضیح رای بالای وزیر آموزش و پرورش!
🖋 مهران صولتی

📍 #محمد_بطحایی به رغم مخالفت های اولیه از سوی جامعه فرهنگیان موفق به کسب ۲۳۸ رای از مجلس شد. اهمیت این رای بالا بیشتر به این دلیل است که تاکنون معمولا وزرای آموزش و پرورش با رای ناپلئونی و لب مرزی وارد کابینه می شده اند. به نظر می رسد حداقل می توان هفت دلیل برای توضیح این رای بالا به شرح زیر فهرست کرد:

✏️ آموزش و پرورش و بهبود کیفیت آن تا اطلاع ثانوی اولویت نخست مجموعه دولت و مجلس بشمار نمی رود. اگر امکانی برای ایجاد تحول بود دکتر نجفی به شهرداری تهران نمی رفت! بنابراین بطحایی به عنوان نماد حفظ وضع موجود بهترین گزینه برای وزارت بود!

✏️ به دلیل اولویت اشتغال و امنیت برای کشور، روحانی مخالف انتخاب وزیری بود که عزم دمیدن در کوره مطالبات بحق فرهنگیان را داشته باشد. بنابراین اولویت با انتخاب وزیری بود که مانند بطحایی سودای انجام اقدامات ساختاری و بزرگ را نداشته باشد!

✏️ #وزیر_آموزش_و_پرورش رابطه خوبی با هر دو فراکسیون مجلس داشت. اصولگرایان به دلیل سیاسی نبودن و اصلاح طلبان از سر ناامیدی نسبت به معرفی گزینه قوی تر به بطحایی رای دادند!

✏️ فقدان فشار کافی از سوی تشکل های صنفی و منحصر شدن تلاش ها به شبکه های اجتماعی و کمپین های مجازی نتوانست صدای تحول خواهی فرهنگیان را در فضای مجلس پژواک بخشد!

✏️ در فضای تعطیلی مدارس هیچ گونه لابی تاثیر گذاری از سوی فرهنگیان با مجلس صورت نگرفت و نتوانست پیام نارضایتی فرهنگیان را به صورت هدفمند و کانالیزه شده به نمایندگان منتقل کند!

✏️ رابطه خوب بطحایی با نوبخت و تیم چینش کابینه موجب سرمایه گذاری پارلمانی وسیعی از سوی دولت برای کسب رای اعتماد وی شد. اتفاقی که به طور مثال در مورد وزرای اصلاح طلبی همچون بیطرف نیفتاد!

✏️ تعلق داشتن #بطحایی به خانواده آموزش و پرورش در کنار اشراف بر نارسایی های این نهاد و رفع شبهه در مورد نقش مستقیم وی در قضیه صندوق ذخیره فرهنگیان، او را به گزینه ای اطمینان بخش و به دور از تکانه های ساختاری نزد نمایندگان مجلس تبدیل کرد. مضافا اینکه شائبه عدم رای اعتماد اولیه بر تلاش های تیم پارلمانی دولت و وزارتخانه در رایزنی برای کسب رای ایشان افزود!

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology