✅ثبات شغلی؛ سیاستی برای کاهش مؤثر فقر- یک نمونۀ موفق. ✍🏻رضا امیدی

✅ثبات شغلی؛ سیاستی برای کاهش مؤثر فقر- یک نمونۀ موفق
✍🏻رضا امیدی

🔸موقتی‌سازی شغلی و کالایی‌کردن نیروی کار در قالب شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی را به‌ویژه در مشاغل خدماتی می‌توان یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد فقر طی دهه‌های اخیر در ایران دانست. براساس گزارش‌های سازمان بین‌المللی کار، در این زمینه ایران و قطر سریع‌ترین روند را در میان کشورهای جهان داشته‌اند.

🔸یکی از دوستان که اخیراً مسئولیت شهرداری شهری کوچک را عهده‌دار شده، با مجوز شورای شهر قرارداد با شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی را قطع کرده و براساس قانون کار با نیروهای خدماتی قرارداد مستقیم بسته است. این نیروها که دوسوم کل نیروهای این شهرداری را شامل می‌شوند طی سال‌های گذشته از مزایای حداقلی نیروی کار نیز بی‌بهره بوده‌اند.

🔸ایشان می‌گوید، به‌رغم افزایش حقوق و مزایای این نیروها براساس قانون کار و پرداخت اضافه‌کار معوقۀ چندسالۀ این نیروها، کنارگذاشتن شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی حتی به‌لحاظ مالی نیز برای شهرداری به‌صرفه بوده است.

🔸همین شهرداری در اقدامی دیگر با بیمارستان شهر توافق کرده که در ازای خدماتی که شهرداری به بیمارستان می‌دهد، نیروهای خدماتی شهرداری، خدمات بهداشتی و درمانی رایگان دریافت کنند.

🔸این اقدامات اگر با مکمل‌های رفاهی همراه شود می‌تواند سطح فقر را در شهرهای کوچک به‌طور جدی کاهش دهد. باید زمینه‌های سیاستی لازم برای گسترش چنین نمونه‌های موفقی را فراهم کرد. این راهی دردسترس و شدنی است.

#سیاست_گذاری
#جامعه

🌐شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_sociology