✅ بحران سقوط علمی و افت کیفیت آموزش حاصل وجود سیستم آموزشی معیوب و فاسد. 🖋 امین کریمی

✅ بحران سقوط علمی و افت کیفیت آموزش حاصل وجود سیستم آموزشی معیوب و فاسد
🖋 امین کریمی

📍 قبولی و ورود به دانشگاه در باور هر جوانی با محوریت دو پایه اساسی رشد علمی و تخصصی در شاخه تحصیلی و کسب موقعیت شغلی شکل می یابد که بعد از گذراندن چندساله تحصیلات پایه در بدو ورود به مقطع تحصیلات تکمیلی بیش از پیش خود را به این دستاورد نزدیک میبیند و تلاش مضاعفی برای بدست آوردنش بکار می بندد.

ارایه خدمات مناسب تحصیلی اعم از رفاهی و آموزشی بدلیل حذف دغدغه های دانشجویان جهت تمرکز بهتر و بیشتر بر دوره تحصیلی شان بدون شک مهمترین و اساسی‌ترین نکته است.

با توجه به اینکه دهه هاست با تغییر اساسی در اصول آموزش، در جوامع پیشرفته تولید علم در دانشگاه بر پایه تدریس دروس بصورت کاربردی و آزمایشگاهی صورت میگیرد و باعث پیشرفتهای اساسی در حوزه آموزشی و سطوح علمی ، تخصصی دانشجویان و فارغ التحصیلان گردیده است نکته مهم این است که سیستم آموزشی ما همچنان گرفتار سیکل معیوب و شیوه های بدون بازده آموزشی حفظیاتی و اختصاص واحدهای آموزشی به دروس نامربوط به تخصص دانشجوست.

سیستمی که نه تنها گرفتار در شیوه های پوسیده آموزشیست بلکه تشدید کننده عوامل استرس زا و فشارهای روحی ، روانی به دانشجویان و کارکنان بخش آموزشی است.

در ابتدا امر محصلین برای ورود تحصیلات عالیه با چالش پر استرس کنکور مواجهند که دهه هاست بعنوان یک روش غلط گزینشی و تبعیض آمیز در سیستمهای آموزشی مدرن حذف و شیوه های جدید و بهتری جایگزین شده اند که هم باعث بالا بردن کیفیت آموزش و هم سطح علمی دانش آموزان در دوره تحصیلات پایه میشود و همینطور اعمال صعود افراد به رده های بالای تحصیلی بر پایه استعدادها و توانمندیهاست که آمار موجود خود گواه بر این قضیه اند.

نبود امکانات مناسب کارگاهی و آزمایشگاهی در طول تحصیلات عالی که از بنیادی ترین نیازهای آموزشی دانشجویان بالاخص شاخه های فنی و پزشکی و همینطور تصاحب بخشهای از محیط دانشگاهها توسط نهادها و ارگانهای دولتی باعث حذف حداقل منابع و امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی شده است که از عوامل سقوط علمی دانشگاه هاست.

اما گذشته از سیستم معیوب آموزشی که مبتنی بر اصول پوسیده تدریس است سیاستهای تولیتاریستی حاکم بر دانشگاه و آموزش عالی فراتر از همه اضطرابها و فشارهای روانی استرس زاست.

وجود نهادهای امنیتی گوناگون که گاه با برنامه از پیش تعیین شده و گاه به صورت خودجوش به اعمال برخوردهای امنیتی و تهدید و محکومیت برای هرگونه فعالیت صنفی دانشجویان می نمایند و منابع و امکانات دانشگاه را در حوزه فعالیت یک جناح و تفکر قبضه می نمایند شکوفایی و شادابی دانشجو و دانشگاه را از بین میبرند و باعث حاکم شدن جو رخوت و بی انگیزگی برای فعالیتهای دانشگاه و دانشجو بعنوان نهاد تولید فرهنگ و مؤثر در حوزه فرهنگی در جامعه میشوند.

دخالت و اعمال برخوردهای سلیقه ای از طریق نهادهای خارج از دانشگاه چه از جهت تدوین برنامه آموزشی و تعیین سیاستهای تحصیلی و صنفی نیز منجر به تک قطبی نمودن فضای دانشگاه و نفوذ رانت و باندها در دانشگاه و سؤاستفاده جهت پیشبرد منافع اقتصادی با فروش خدمات منابع تصاحب شده به دانشجو و همینطور منافع سیاسی با تصاحب رده های مدیریتی شده است.

#دانشگاه_ما
#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology