✅آرایش و کالایی شدن زیبایی.. ✍🏻فرهاد قنبری

✅آرایش و کالایی شدن زیبایی

✍🏻فرهاد قنبری

✅ واردات بیش از ۱۱میلیون دلار وازم آرایش در فروردین ماه
تقریبا معادل بودجه ترویج کتابخوانی در طول سه سال در ایران!

✅اگر یک دهم توجهی که مردم به ظاهر خود دارند را به پرورش روحی و درونی خود اختصاص می دادند بی شک الان در جامعه بسیار زیباتری زندگی می کردیم.

✅ کالایی شدن زیبایی باعث شده است سوژه ها سریعترین راه ممکن برای رسیدن به زیبایی یعنی خرج کردن پول و خرید زیبایی را برگزینند در حالی که این واقعیت ساده اما غبار گرفته را فراموش کرده اند که زیبایی بیش از آنکه خریدنی باشد، آموختنی است‌.

✅ جامعه ای که در آن باشگاههای بدن سازی ارج و قرب و رجوع کننده بیشتری از کتابخانه ها و کتاب فروشی ها داشته باشد جامعه ای است که شناخت درستی از مفهوم زیبایی ندارد.

✅ جامعه ای که در آن جراح زیبایی و آرایشگری از بهترین مشاغل محسوب شود، جامعه ای است که در درک درستی از مفهوم زیبایی ندارد.
✅ آراستگی ظاهری بخشی از زیبایی است و زیبایی حقیقی و اصلی در نوع نگاه ساکنان یک جامعه به مسائل مختلف خود را نمودار می کند.
پاکیزگی فضایی که در آن زندگی می کنند، آلودگی یا عدم آلودگی هوای محیط زیست شان، میزان خشونت کلامی که میان مردم وجود دارد، آلودگی صوتی، نحوه برخورد با حیوانات و گیاهان، متوسط ساعات مطالعه و مواردی از این قبیل نشانگر میزان و عمق درک مردم یک جامعه از زیبایی است.

✅ آرایش های غلیظ و صورت های جراحی شده در خیلی موارد نه تنها همان زیبایی ظاهری را هم به همراه نمی آورد بلکه باعث از ریخت افتادگی و دفورمه شدن چهره ها می شود.
این چهره های غمزده که در جستجوی زیبایی خود زیبایی را فراموش کرده اند به وفور در خیابان های شهرهای مختلف یافت می شود.
✅ زیبایی واقعی آن زیبایی است که به راحتی قابل پاک شدن نیست.
در سنت گرانقدر ادبی مان بسیاری از زیبایی سخن گفته اند و جهان های زیبایی خلق کرده اند. عصاره کلام آنها " شریف بودن و زیبایی جان" است. به قول سعدی شیرین سخن:
تن آدمی شریف است به جان آدمیت...

🌐شبکه جامعه شناسی علامه
@Atu_sociology