🔸 ای کاش ای کاش ای کاش، داوری داوری داوری، در کار در کار در کار …. 🖋 ریحانه قبادی

🔸 ای کاش ای کاش ای کاش، داوری داوری داوری، در کار در کار در کار...
🖋 ریحانه قبادی
دانشجوی کارشناسی مددکاری‌اجتماعی

اخیرا سرکار خانم ابتکار، معاونت محترم امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، با خبرنگار ایرنا مصاحبه‌ای انجام داده‌اند که در بخشی از این مصاحبه به موضوع ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی پرداخته‌اند. حال بخشی از متن مندرج در سایت که مربوط به این سوال می‌شود را می‌خوانیم:

(«معصومه ابتکار» عصر سه شنبه در حاشیه پنجمین جلسه شورای هماهنگی کارگروه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار که در سالن کنفرانس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، به خبرنگار اقتصادی ایرنا درمورد ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی توضیح داد: آمار این ازدواج ها و فرزندان حاصل از آن نوسان دارد اما وجود این امر، مسجل است که جای نگرانی دارد.
ابتکار ادامه داد: دولت لایحه پذیرفتن تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با شهروندان خارجی را تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است که امیدواریم در اسرع وقت تصویب شود.) توجه داشته باشید که این متن عینا متن مصاحبه‌ی پیاده شده‌ایست که در سایت ایرنا منتشر شده‌است، با همین ایجاز و اختصار.

خانم ابتکار عزیز، پرسشهایی دارم که مدت زیادی‌ست عمیقا ذهنم را درگیر کرده‌است؛ شما بعنوان متولی این امر، چرا شفاف‌تر به بیان این مساله نپرداختید؟ مقصود شما از نوسان چیست؟ چرا در شرایطی که همگان منتظر هستند تا از شما و نهاد مربوطه‌تان سخن قابل استنادی بشنوند، به سرعت از این پرسش عبور کرده‌اید؟
وقتی نهاد متولی این امر یعنی معاونت زنان ریاست جمهوری آمار مشخصی از این ازدواجها ندارد، که جای بسی تاسف است، طبیعی است که نهادی غیرمرتبط بنام وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی میتواند با ارایه آمارهایی که از بیخ و بن ایرادات روش شناختی ترم یک روش تحقیق علوم اجتماعی را دارد، منتشر کند و ادعا کند که پیمایشی که انجام داده است مشابه داخلی ندارد!

اما یک چیز طبیعی نیست خانم ابتکار، و آن اینکه شما علاوه بر علم به اینکه آمار دقیقی از این ازدواج ها و فرزندان حاصل از آن ندارید، و علاوه بر این که موضوع را نگران کننده قلمداد می‌کنید، همچنان امیدوارید این لایحه در مجلس تصویب بشود.
بعنوان یک دانشجوی علوم اجتماعی از شما درخواست دارم که بیشتر درباره این موضوع به جامعه و فعالان اجتماعی توضیح بدهید تا گامی به حقیقت ماجرا نزدیک بشویم.

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology