✅سیاست اجتماعی جدید دولت انگلستان در مواجهه با کارتن‌ خواب‌ها

✅سیاست اجتماعی جدید دولت انگلستان در مواجهه با کارتن‌ خواب‌ها

گاردین در 12 مارس سال جاری متنی را درباره اقدامات دولت جدید بریتانیا چاپ کرده که در اینجا به ترجمه خانم "نیرا منتخبی" آورده‌ایم. نباید فراموش کرد که دولت‌های محافظه‌کار بریتانیا در قرن بیستم چگونه در برابر سیاست‌های اجتماعی ایستادگی کردند اما در قرن بیست و یکم و به ویژه پس از 2010 چنان با سیاست‌های اجتماعی همراه شدند که گویی در حال سبقت گرفتن از حزب کارگر هستند.
🔽🔽🔽🔽🔽
یکی از طرح‌های ضربتی برای پایان دادن به وضعیت کارتن‌ها خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها این است که قبل از اینکه آنان به مشکلاتشان از قبیل اعتیاد و بیمارهای روانی غلبه کنند، در خانه‌های دائم اسکان داده شوند. این طرحی آزمایشی است که در انگلستان و کشورهای دیگر جهان موفق بوده است و دولت ترزا می به دنبال توسعه‌ی آن است. نام این طرح"اول مسکن" است که درصدد تغییر سیاست‌گذاری‌ها است. در سیاست‌های پیشین با اسکان فرد در مکان‌های موقت وسرپناه‌ها به درمان وی پرداخته می‌شود اما در این طرح اسکان دادن دائم آن‌ها در اولویت قرار می‌گیرد و سپس درمان و یافتن شغل ثابت برای آنان در نظر گرفته می‌شود. این سیاست در ابتدا در آمریکا انجام شد که نتایج موفقی به همراه داشت و از تعداد افراد بی‌خانمان کاست.
در حال حاضر انگلستان به دنبال این است که با بودجه‌ای بالغ بر 110 میلیون یورو این طرح را به‌صورت سراسری در کل کشور برای افراد بی‌خانمان و کارتن خواب پیاده کند.
ایان اسمیت عضو کابینه سابق که پیشنهاد دهنده‌ی این طرح بود معتقد است که با راه‌اندازی "اول مسکن" و کاهش تعداد افراد بی‌خانمان و هزینه‌های بازپروری و درمان، طی سه سال هزینه‌ی طرح باز می‌گردد و در هزینه‌های دولت صرفه‌جویی خواهد شد.
در حال حاضر افراد بی‌خانمان در انگلستان باید در سرپناه‌ها و مراکز مشترک اسکان یابند و قبل از این که آنان اسکان دائم یابند باید نشان دهند که در حال طی فرایند درمان برای مشکلاتشان هستند. با اسکان دائم افراد در این طرح و دسترسی آن‌ها به خانه‌ای ثابت باعث می‌شود که فرد به فکر حل مشکلات دیگرش بیفتد و برای آن‌ مشکلات، درمان و حمایت لازم را دریافت کند و از طرف دیگر در این روش فرد مجبور نیست که وانمود کند بهبود یافته تا خانه‌ی دائم را دریافت کند و همچنین مجبور شود تا تحت نظارت تامین اجتماعی باشد تا اقامت دائمش در آن خانه تمدید شود. در سیاست امروز افراد باید ثابت کنند که استحقاق دریافت خانه‌ی دائم را دارند و حتی سیاست ابتدا درمان بعد خانه باعث به وجود آمدن آشفتگی بیشتر در زندگی این افراد شده است. در کشور فنلاند نیز این طرح از سال 2008 تا 2015 اجرا و در حدود 2500 مسکن برای افراد بی‌خانمان ساخته شده است و تعداد این افراد به سرعت کاهش یافته و تعداد فراوانی از آنان در این خانه‌ها همچنان مستقر هستند. طرح اول مسکن برای اولین بار در شهر منچستر انجام شد و 80 درصد از بی‌خانمان‌ها در خانه‌های اسکان دائم یافته و ماندگار شده‌اند و مقامات محلی برای هر یک یورویی که سرمایه‌گذاری کرده‌اند تواستند 2.51 یورو پس‌انداز کنند. در انگلستان در هر سال در حدود 34500 نفر بی‌خانمان می‌شوند که علت اصلی آن سیاست‌های مسکن و سایر سیاست‌های دهه‌های گذشته است و بخشی از این امر به دلیل افزایش قیمت خانه و اجاره‌ها در بخش خصوصی رخ داده‌ است. این طرح راه‌کاری بلندمدت را برای آسیب‌پذیرترین قشر مردم در جامعه فراهم می‌کند که ضمن صرفه جویی در هزینه‌های دولت زندگی افراد را نجات می‌دهد.

🔰از کانال تخصصی #سیاستگذاری #اجتماعی

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw