‌📚انتشار جلد اول مجموعه کتابشناسی تحلیلی و انتقادی و اجتماعی

‌📚انتشار جلد اول مجموعه کتابشناسی تحلیلی و انتقادی #رفاه و #سیاستگذاری اجتماعی
📍 جلد اول مجموعه کتابشناسی تحلیلی و انتقادی رفاه و سیاست گذاری اجتماعی، از سری کتاب های تحلیلی و انتقادی موسسه عالی پژوهش منتشر شد.

این کتاب به کوشش رضا #امیدی و مهدی #سلیمانیه تهیه شده است و در آن هیجده نفر از متخصصین و پژوهشگران حوزه های رفاه و سیاست های اجتماعی، بیش از بیست اثر مطرح در این حوزه را معرفی، تحلیل و نقد کرده اند.
موسسه عالی پژوهش، در حوزه رفاه و تامین اجتماعی فعالیت می کند و تلاش کرده است تا به مرجعی برای آثار این حوزه تبدیل شود و کاستی های فعالیت های پژوهشی و دانشگاهی را در این زمینه پوشش دهد.
نتیجه همکاری جمعی و همفکری این پژوهشگران، معرفی و تحلیل انتقادی بیش از بیست اثر مطرح در حوزه رفاه و سیاستگذاری اجتماعی است.در شرایط فعلی در ایران، به نظر می‌رسد که میدان علوم‌اجتماعی، آنچنان که باید و شاید به نقد، تحلیل و معرفی آثار تولید شده نپرداخته است. از یک‌سو پژوهش‌ها و متون ترجمه شده از زبان‌های دیگر، چه در مرحله‌ی گزینش برای ترجمه و چه در مرحله‌ی معرفی اثر به اهالی علوم اجتماعی و مخاطبان گسترده‌تر و چه پس از انتشار و قرار گرفتن در دستور کار مطالعه، ارجاع و تدریس در نهادهای آموزشی و پژوهشی و چه در مرحله‌ی کاربست و تجویز به سیاستگزاران، آنچنان که باید مورد تحلیل انتقادی دقیق قرار نمی‌گیرند. معرفی نویسندگان کتاب ها، زمینه های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شکل گیری آثار و ادعاهای نویسنده یا نویسندگان در غالب اوقات مورد سنجش دقیق قرار نمی‌گیرند. دستاوردها و دانشی که در این کتاب ها ارائه می شوند، اغلب به عنوان امری بی‌مکان و بی‌زمان، نگریسته می‌شوند که یا به کلی رد یا به کلی مورد پذیرش قرار می‌گیرند و یا در یک ترکیب کلاژگونه‌ی ناهمخوان با گزاره‌های بی‌مکان و بی‌زمان دیگر در کنار یکدیگر صف می‌کشند.
هدف این کتابشناسی‌ها، در گام نخست، هدفی توصیفی است تا تصویری حتی‌الامکان واقعی‌تر از آورده‌ها و داشته‌های حوزه علمی موضوع کتابشناسی ارائه گردد. هدف دوم این متون، تعیین جایگاه این آثار و دستاوردهای آنها در حوزه رفاه و تامین اجتماعی است تا ویژگی زمانمند و مکانمند آن‌ها احیا شوند. در گام سوم، سنجش کیفیت گزاره‌های مورد ادعای آثار از خلال تعیین نسبت آن اثر با ادبیات آن حوزه در سطح جهانی و ملی مورد نظر بوده‌است. دو گام نخست، ماهیتی توصیفی‌تر و گام سوم، ماهیتی تحلیلی و انتقادی‌تر دارند.
کتاب هایی که در این کتابشناسی نقد و بررسی شده اند عبارتند از: نظریه رفاه؛ سیاست اجتماعی چیست؟ (معرفی تحلیل و نقد از مجتبی بیات)، نظریه های رفاه جدید (دریا فلسفی)، موضوعات و رهیافت های سیاست گذاری اجتماعی (زهره سروش فر)، سیاستگذاری اجتماعی ( زهرا وکیل)، مقدمه ای بر سیاستگذاری اجتماعی (مونا خورشیدی)، سیاست اجتماعی؛ بنیان های مفهومی و نظری ( ابوذر قاسمی نژاد)، رفاه (یاشار دارالشفاء)، آناتومی رفاه اجتماعی (صحرا اکرامی)، سیاست اجتماعی و توسعه (محسن جعفری مقدم)، جهانی شدن و دولت رفاه ( کمال رضوی ، فهیمه بهرامی)، دولت رفاه در اروپا (حسام سلامت)، تأمین اجتماعی در اروپا: توسعه یا تعطیل ( مونا خورشیدی)، دولت رفاه و حمایت های اجتماعی: راهبردهای فقرزدایی ( یاشار د ارالشفاء)، محیط زیست و سیاست اجتماعی (فرهاد بذرافکن)، سیاستگذاری اجتماعی در خاورمیانه ( یاسر باقری)، نظام رفاه اجتماعی در جهان: مطالعه تطبیقی ( شیما غلامرضا کاشی)، کارکردهای تأمین اجتماعی در ایران: ضرورت های برپایی نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی (مهسا اسد الله نژاد)، اسلام و تامین اجتماعی، مبانی و راهکارهای حمایتی و بیمه ای در قرآن، روایات، اخلاق و فقه اسلامی (رضا امیدی)، الگوهای تامین اجتماعی از دیدگاه اسلام و غرب (محمدرضا قرائی).
مؤسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در نظر دارد تا جلدهای آتی این کتابشناسی را با موضوع «عدالت» به عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل جهان معاصر منتشر نماید. مجلدات آتی نیز با همکاری بیش از سی نفر از پژوهشگران حوزه‌های مرتبط با موضوع از رشته‌های مختلف علمی در یک همکاری بین رشته‌ای در آینده‌ی نزدیک منتشر خواهد شد.
جهت تهیه این کتاب می توانید با موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی واحد کتابخانه به شماره 88753245 داخلی 113 تماس بگیرید.

#معرفی

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology