⭕ بازیهای رفتاری مردم ایران: «طول دادن تا انقضای زمان» (دول دادن)

⭕ بازیهای رفتاری مردم ایران: "طول دادن تا انقضای زمان" (دول دادن)

🔵 وقتی در ایران میخواهند کاری را نکنند بجای آنکه تکلیف شما را معلوم کنند جواب را به تعویق می اندازند(یا اینکه جواب مثبت میدهند ولی در عمل کاری نمیکنند) به این امید که از پیگیری خسته شوید و یا کلا فراموش کنید.

مثلا از دوستتان میخواهید که چیزی را برایتان ایمیل کند. اما او بجای آنکه بگوید این کار را نمیکنم یا بطور محترمانه بگوید تمایلی به این کار ندارم هر بار که شما را میبیند به شما میگوید: "ایمیل خواهم کرد". دوستی دارم که سه سال است به همین روش هر بار اینطور من را میپیچاند

حالا مثال فوق در مورد وقتی بود که چیزی درخواست کرده اید، اما در بسیاری موارد در جاهایی از اول برای تجاوز به حقوقتان(یا فرار از دادن حقتان) روی این مساله حساب میکنند. مثلا من در یکی از ادارات تقاضا کردم که شماره پیگیری نامه ای که بدستم نرسیده را بدهند تا از آن طریق بتوانم در اداره پست پیگیری کنم. کارمند قسمت پست آن اداره من را دو روز با خودش به بایگانی میبرد و نمایش بازی میکرد تا من را خسته کند. دست آخر همکارش به او زنگ زد و به او پیشنهاد داد که بدروغ بمن بگوید "نامه ات اصلا بصورت عادی ارسال شده و شماره پیگیری ندارد". من پیش مافوقش رفتم و گفتم بالاخره رسیدی در کار بوده است! اما شروع کرد به فحش و بد و بیراه که چقدر تو سمج هستی و امکان ندارد که بشود دیگر آن نامه را پیگیری کنی! من هم بعد از دو روز که انرژی ام گرفته شده بود بیخیال آن مسئله شدم چون نمیخواستم با "کل اداره" مذکور درگیر شوم.


کسانی که از روش فوق استفاده میکنند روی دو جنبه حساب کرده اند:1- اینکه بعضی چیزها بمرور زمان منقضی میشوند و یا فراموش میشوند. 2- اینکه افراد بعد از مدتی بقول کانمن دچار "ته کشیدگی" انرژی میشوند و پیگیری را رها میکنند.
همچنین چنین افرادی در واقع محافظه کار هم هستند و شجاعت نه گفتن ندارند و با این معطل کردن در واقع هزینه و ریسک را از خود دور میکنند و آنها را به گردن مخاطبشان می اندازند!

✅توصیه در قبال این بازی رفتاری:

برای فرار از این دام بنیادی ترین کار محتمل دانستن وقوع چنین بازی ای است. اما چند روش دیگر را هم بکار بگیرید:

1- به زبان بدن مخاطبتان توجه کنید. آدمها ممکن است با زبان راحت دروغ بگویند اما زبان بدن بسیاری مواقع کمک میکند تا دروغشان را متوجه شوید.

2-حدس بزنید که منفعت مخاطبتان در چیست. اگر منفعتش در انجام ندادن کاری است احتمالا انجام نخواهد داد.(در اینحالت بهتراست به ایشان اطمینان بدهید که ضرر نخواهد کرد و حتی شده در دنیای دیگر جواب خوبی اش را میگیرد)

3-نوع مکالمه تان را صریح کنید. مثلا بگویید زمان دقیق مشخص کند و یا قول(ترجیحا کتبی) بگیرید. در مواردی که درخواستی میکنید به مخاطبتان اطمینان بدهید که شما حق ایشان در نه گفتن را محترم میدانید.

4- خودتان را برای یک جنگ طولانی آماده کنید تا دچار ته کشیدگی نشوید.

5- اساسا سعی کنید به کسی نیازی پیدا نکنید(خودتان را هم سبک نکنید).

☘زندگی در ایران پیچیده است اما در عوض آموزش میبینید

✏ کانال تلگرام و اینستاگرام:
@atu_sociology
@atu_sociology
http://tlgrm.me/atu_sociology
http://instagram.com/atu_sociology