🔅 ربط و نسبت فقدان فضای حیاتی با خشونت.. این فضای حیاتی در دو حالت ایجاد می‌شود:

🔅 ربط و نسبت فقدان فضای حیاتی با خشونت

🔻زمانی که انسان احساس کند که فضای حیاتی خود را از دست داده است، ابراز خشونت می کند. این فضای حیاتی در دو حالت ایجاد می شود:

1️⃣ اگر فردی یا اجتماعی چنین استنباط کند که در ادامه ی وضع کنونی، حتی از ضروریات زندگی هم محروم خواهد شد و ارضای نیازهای فیزیولوژیکی و بیولوژیکی خود را در خطر ببیند، خشونت می ورزد. به تعبیر آبراهام مزلو، اگر روزی انسان چنین استنباط کند که نیازهای قاعده ی هرم نیازهای زندگی وی)نیازهای ضروری یا ضروریات زندگی( نیز قابل تامین نیست، فضای حیاتی خود را در خطر می بیند و دست به خشونت می زند. چرا که فرد در این حالت چیزی برای از دست دادن ندارد و اگر به وسیله ی خشونت ورزی، احتمال به دست آوردن چیزی باشد، ممکن است که وی دست به خشونت بزند.

🔻این نیازهای اولیه شامل:

🔹خوراک، نوشاک، پوشاک، مسکن، خواب، استراحت، ارضای غریزه ی جنسی و تفرج.و این حالت، در کشورهای بسیار عقب مانده یا عقب نگه داشته شده، ممکن است اسباب عمده ی خشونت ورزی باشد.

2️⃣ اگر نیازهای ضروری(رتبه ی اول) تامین شود، اما نیازهای مرتبه ی دوم تا ششم تامین نشود، و نهادهای اجتماعی اجازه ندهند که فرد نیازهایی چون پیوستن به گروه های اجتماعی، کسب حیثیت اجتماعی و تعلق خاطر را از طرق مسالمت آمیز تامین کند، فرد دست به خشونت می زند.

تا زمانی که این عوامل وجود دارد، خشونت نیز وجود دارد.

🌷🌷مصطفی #ملکیان ،سخنرانی خشونت،موسسه پرسش

#جامعه

🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ