📚 کتاب جهانی شدن. 🖋 مهدی محققی. نشر مولف، ۱۳۸۵

📚 #دانلود کتاب جهانی شدن
🖋 مهدی #اختر محققی
نشر مولف، 1385

📍از به کارگیری واژه جهانی شدن در محافل علمی زمان زیادی نمی‌گذرد. اما ریشه‌های آن به سال‌های دور باز می گردد، حتی آغاز فرایند جهانی شدن را نمی‌توان به زمانی نسبت داد که اولین داد و ستد در بین اقوام به وجود آمد.

تجارت عامل مهمی در شناساندن اقوام مختلف به یکدیگر است. وقتی محصولی در جایی تولید می‌شود و به نقطه دیگری فرستاده می‌شود این فقط کالا نیست که به دست مصرف کننده می‌رسد، بلکه پیامی نیز با خود همراه دادرد و آن این است که در گوشه‌ای دیگر از این جهان فردی با آداب و رسوم متفاوت این کالا را تولید کرده‌است.

عامل دیگری که به جهانی شدن مرتبط است فرهنگ است. جهانی شدن با خود ارتباط اقوام و گروه‌ها را به همراه دارد و آن این است که در گوشه‌ای دیگر از این جهان فردی با آداب و رسوم متفاوت این کالا را تولید کرده‌است.

عامل دیگری که به جهانی شدن مرتبط است فرهنگ است. جهانی شدن با خود ارتباط اقوام و گروه‌ها را به همراه دارد. به اعتقاد گروهی از جامعه‌شناسان گاهی این ارتباط یکسویه است یعنی آنقدر فرهنگ یک قوم برای قوم دیگر جذاب است که انتقال فرهنگی یکسویه می‌نماید اما در پاسخ نیز می‌توان گفت: اگر فرهنگی از پشتوانه محکمی برخوردار باشد هرگز دچار اضمحلال فرهنگی نخواهد شد بلکه برعکس موجب تغییر فرهنگ مهاجم می‌شود. به‌طور مثال پس از اشغال ایران به‌دست مغول‌ها، آنها هر چه در توان داشتند برای تغییر آداب و رسوم ایرانی به‌کار بستند اما در نهایت خود آنها جذب فرهنگ ایرانی شدند و دوم اینکه هیچ فرهنگی به خودی خود نمی‌تواند به وجود بیاید بنابراین فرهنگ‌های بزرگ از ترکیب خرده‌فرهنگ‌ها به وجود می‌آیند. (از مقدمه کتاب)


✅ برای مطالعه آنلاین کتاب و یا دانلود مستقیم به لینک زیر سر بزنید👇👇👇
📌 1freeman.net/book/19

و یا در نوشته بعد ، از تلگرام دانلود کنید.

#کتابخانه
#جامعه‌شناسی

🔴👈🏻 این نوشته را برای دوستان‌تان ارسال کنید

🌐جامعه شناسی علامه
@Atu_Sociology