✅درباب مصائب شوراها. ✍🏻بهنام

✅درباب مصائب شوراها
✍🏻بهنام #دوستدار

فلسفه تشكيل شوراهاي شهر وروستا سپردن اختیارات اداره امور شهری به مردم است به نحوي كه تمام شهروندان و روستاييان در تعيين سرنوشت خود مشاركت داشته باشند.

باب اول) : شوراها باید نزدیک ترین و ملموس ترین پل ارتباط بین مردم و مسئولان باشد اما در سالهای اخیر شوراها بویژه در کلانشهرها آنقدر تن پرور و فربه گشته اند که دامن خود را بیشتر بالا میکشند تا از ارتباط مردمی در امان باشند. این افراد باصطلاح نماینده مردم در شورا این نهاد را از ماهیت و هدف اصلی خود تهی و منحرف نموده اند.

واقعیت اینست که در شهرستانها بعلت ترکیب عشیره ای و طایفه ای انتخاباتها متاثر از تعصبات قومی و قبیله ای میباشد و این مساله به انتخاب سالم آسیب میزند.

در چنین فضا و شرایط انتظار رشد و توسعه شهر از شورا و نماینده بی فایده است در این فضا کدام نماینده شورایی میتواند ظهور بکند تا مشق دموکراسی را برای ما دیکته کند؟ اینگونه شوراهای وابسته به جریان طایفه ای در عمل هم نمیتواند از خط مشی طایفه ای خود بیرون برود اینگونه نمایندگان شورا حامل تعلق خاطر طایفه ای از کدام تجربه دموکراتیک خود میخواهد در صندلی شورا دفاع نماید؟ او درنهایت عین سنتهای عشیره ای، خود را بیشتر به قبیله خود پاسخگو میداند تا مردم ...!

کاندیدای شورایی که برای یک رای التماس عاجزانه می نماید نشان دهنده عمق عطش این دوستان برای جرعه ای از تفاله قدرت هست که در شوراهای ما رسوب کرده است.

این دوستانی که بقول ایت الله جنتی عطش قدرت دارند و برای یک رای پابوسی میفرمایند با کسب ذره ای قدرت مردم و حتی دوستان و شهر را هم فراموش میکنند.

باب دوم) : در کشورهای توسعه یافته شوراها قدرت اصلی و اجرایی شهرها را در اختیار دارند اما در جوامع جهان سوم شورا بنوعی به کارکنان موقت دولت و در خدمت قدرت برای اقناع مردم با شرایط موجود هست درحالیکه فلسفه شورا این هست که در راستای بهبود خدمات شهری دولت و مسئولان را به نقد وچالش بکشد و آنها را در برابر مردم به انجام وظایف وتعهدات قانونی و در نهایت به پاسخگویی مجاب نماید اما امروزه میبینیم برخی از این دوستان در نهاد شورا به بله قربان گویان فرماندار و استاندار و سایر اصحاب قدرت بدل شده اند.

در صندلی شورایی که سعید حجاریان مغزمتفکر اصلاحات در در اولین دوره شوراها نشسته بود امروز رضازاده و دبیر و جدیدی ها و...جا خوش کرده اند (این رضازاده و دبیر و جدیدی محترم هستند دردرون جایگاه خودشان یعنی در حوزه ورزش...) این اوضاع باعث شده که نهاد شورا ماهیت خود را در کشور از دست بدهند و این افراد حاضر دراین صندلی های شورا به بخشی از حقوق بگیران و کارکنان دولت بدل شده اند درحالیکه قرار بود نهاد شورا از متمرکز شدن دولت پیشگیری نماید و به تکثیر قدرت بپردازد وبخشی از قدرت اجرایی دولت به دست مردم وشهروندان سپرده شود.

اغلب این دوستان شورا و مدعیان شورا گری گرایش به شهرت و کسب قدرت دارند تا پارلمان شهری و....خیل عظیمی از این دوستان از فلسفه شورا بی خبرند. امروز نهاد شوراها به بخشی از بدنه دولت تبدیل شده و باری برای مردم هستند تا یار خاطر آنها .

میزان آگاهی اجتماعی، طبقاتی مردم در انتخاب نمایندگان واقعی در شورا تعیین کننده خواهد بود.

همچنین با نگاهی به تجربه شوراها در سالهای و دوره های گذشته میتوان گفت که نمیتوان از منتخبان این دوره هم انتظار شق القمر داشت. والله اعلم

#نویسنده_مهمان
#شورای_شهر
#انتخابات

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw