🔅نظریه رشدنگر سامپون و لوب (رده سنی و کنترل اجتماعی)

🔅نظریه رشدنگر سامپون و لوب (رده سنی و کنترل اجتماعی)

🖊منصوره #حسینی


❇️بررسی‌ها انجام گرفته در زمینه نظریه های جرم شناسی رشدنگر و نتیجه تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات حاکی از این امر است که بیشترین و موثرترین کاربرد جرم شناسی رشد نگر در حوزه مطالعات جرم شناسی کودکان و نوجوانان میباشد. و مطالعات رشد مدار نیز از بررسی دقیق و وسیع همین گروه‌های سنی آغاز می‌شود و ادامه و تکامل می یابند و و تمامی مطالعات موید اسیب پذیری فزاینده این گروه سنی و لزوم بکارگیری تدابیر حمایتی و تربیتی موثر و روزآمد در این حوزه می باشد.

❇️آموزه های دینی عرفانی و بین المللی در حمایت از این گروه سنی و ارائه راهکارهای مناسب در این زمینه همگی در بردارنده دامنه وسیعی از امکانات و استانداردهای لازم برای مراقبت های قبل و حین تولد رشد سالم از لحاظ جسمی و روحی و امنیت برخورداری از محیط های سالم از خانواده مدرسه و سایر مراکز آموزشی و تربیتی گروه همسالان دسترسی به محیط های سالم اعم از خانواده مدرسه و سایر مراکز آموزشی و تربیتی ،گروه‌های همسالان دسترسی به امکانات رسانه‌ها و غیره می‌باشند.

❇️که با توجه به مراحل گوناگون رشد کودک باید به کارگیری شود بنابراین با توجه به اینکه تامین این مهمترین گام در جهت رشد و پرورش سالم کودک و ممانعت از گرایش به بزهکاری محسوب می گردد به همین ترتیب نقض حقوق مذکور خطر بزهکاری و بزه دیدگی آنان را افزایش می دهد.

❇️که باتوجه به مراحل گوناگون رشد کودک باید به کارگیری شود بنابراین با توجه به اینکه تامین این مهمترین گام در جهت رشد و پرورش سالم کودک و ممانعت از گرایش به بزهکاری محسوب می گردد به همین ترتیب نقض حقوق مذکور خطر بزهکاری و بزه دیدگی آنان را افزایش می دهد.


❇️آقایان سامپون و لوب بر مبنای پژوهش های انجام شده دریافتند که ثبات رفتار بزهکارانه می‌تواندحوادثی را که بعدا در زندگی رخ می‌دهد تحت تاثیر قرار دهد.

❇️آنها با نظر کاتفریدسون و هیرسچی مبنی بر اینکه کنترل اجتماعی رسمی و غیر رسمی بزهکاری را محدود می‌کند و آغاز جرم از ابتدای زندگی شروع شده و در خط سیر زندگی استمرار می‌یابد موافق هستند اما با این اعتقاد که به محض آغاز این خط سیر هیچ چیزی نمی‌تواند مانع پیشرفت آن شود مخالفند.

❇️سامپون و لوب داده های آماری کلوک که بیش از ۴۰ سال قبل جمع آوری شده بود را این بار توسط رایانه مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند آنها دریافتند که کودکانی که وارد حرفه های مجرمانه هستند کسانی می باشند که در خانه و مدرسه در رنج و مشقت قرار دارند و با دوستان منحرف ارتباط دارند.

❇️سامپون و لوب استدلال می‌کنند بستر خانوادگی فرد ،مدرسه، همسالان، خواهر، برادر به بهترین شکل بزهکاری اطفال و نوجوانان را تبیین می‌کند؛ مهمترین عوامل بستر خانواده از انضباط نابسامان و سختگیرانه اعمال شده از سوی پدر مادر ، نبود سرپرستی مادر ، طرد پدر مادرانه بچه و طرد عاطفی کودک از سوی پدر و مادر؛ این عوامل خانوادگی را ویژگی های ساختاری، همانند یک خانوار پرجمعیت، پایگاه اقتصادی-اجتماعی پایین خانواده، جابجایی سکونتگاهی بالا، مجرمیت پدر و مادر، فروپاشی خانواده ، وضعیت افراد خانواده در مورد تولد در خارج از کشور و وضعیت اشتغال مادر تحت تاثیر قرار می دهند.

❇️تاثیر این عوامل ساختاری بر بزهکاری غیرمستقیم است گو اینکه خود آنها راعوامل فرایند (همانند انظباط سختگیرانه ) تغییر می دهند.

❇️از دیگر نظریات سامپون و لوب به پایداری و دگرگونی در روند زندگی مربوط است و آنها تلاش می‌کنند به این پارادوکس آشکار معنی ببخشند

❇️اینکه رفتار جامعه ستیز دوران بچگی و بزهکاری اطفال و نوجوانان بهترین پیش‌بینی رفتار مجرمانه دوران بزرگسالی است ولی با وجود این بیشتر به بزهکاران در بزرگسالی مجرم نمی‌شوند.

❇️سامپون و لوب با تحلیل تجربی داده های گلوک ها، حمایتی کلی برای نظریه روشنگر خود یافتند عوامل مربوط به خانواده مدرسه همسالان داشتم نیست تا اندازه ای تحت تاثیر متغیرهای ساختاری بود متغیرهای ساختاری بر بزهکاری تاثیر مستقیم زیادی نداشتند در عوض از طریق تاثیر بر متغیرهای کنترل اجتماعی غیر رسمی بزهکاری را تحت تاثیر قرار می دادند.

❇️آنگونه که انتظار می‌رفت بزهکاری دوران بچگی یک پیش‌بینی مهمی رفتار مجرمانه دوران بزرگسالی بود.

❇️مستقل از گذشته شخص توسعه ی پیوندهای اجتماعی قوی در زندگی یک بزرگسالان احتمال وقوع جرم و کجروی را کاهش می دهد

🔰بولک برنارد/کیفرشناسی

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology