✅ ادب پیروزی. ✍🏻 علی ‌پور - جامعه‌شناس

✅ ادبِ پیروزی
✍🏻 علی #ملک‌پور - جامعه‌شناس

اکنون که مردم ایران از تمرین و آزمون بزرگ مشارکت و دموکراسی پیروز و سربلند بیرون آمدند ، جا دارد کمی در باره آداب و ادبِ پیروزی بگوییم و بیاندیشیم.

اراده پیروز مردم آنها را به فایده مندی مشارکت ، انتخابات و رای دادن بیش از پیش امیدوار می کند. کشور ما نیز تجربه ای موفق به تجربه ی ۱۵۰ ساله خود در روند دموکراسی خواهی افزوده است.

ادبِ پیروزی حکم می کند که سپاسگزار کسانی باشیم که به نوعی در این روند و رقابت نقش آفرین بودند از جمله مخالفانِ فکر و روش ما که حاضر شدند مخالفت خود را در یک آوردگاهِ انسانی و دموکراتیک و مدرن حل و فصل کنیم و با هم به زندگی مدنی و مسالمت آمیز پایبند باشیم .

ِِّ اکنون شایسته است که به هواداران نامزدهای شکست خورده هم در انتخابات ریاست جمهوری و هم در انتخابات شوراهای شهر وروستا احترام مضاعف گذاشته شود ، زیرا این وظیفه و "زکات " پیروزی طرف های برنده است و باید به یاد داشت هر چیزی را زکاتی است.

نامزدهای پیروز از امروز بیاموزند که اگر آنها نامزدان اصلح بودند ، مردم نیز ناظران "اصلح " هستند.مردم از نیروی عظیم آگاهی جمعی ، درایت ، تیزبینی و تشخیص برخوردارند.مردم نیک می دانند چه کسانی به آنها خدمت می کنند و چه کسانی نه.

نامزدهای پیروز بهتر است خود را از دیگران باهوش تر تلقی نکنند ، برنامه ها و عملکردهای آنها در خاطره ها باقی است و در آزمونی دیگر همه گفته ها و کرده ها دوباره و چند باره به میان کشیده خواهد شد .اگر چه این کارها و کارنامه ها مربوط به یک دوره قبل ، یک دهه ی قبل و یا حتی چهار دهه ی قبل باشد. ذهن جمعی و خِرد جمعی تنها ذهن و خِردی است که هرگز " آلزایمر " نمی گیرد.

تحقق اراده مردم غایت تاریخ و هدف همه ی کنشگری های اجتماعی و سیاسی است . خوشا به حال کسانی که به آن حد از دانایی و بصیرت رسیده اند که دریابند تاکید بر خیر و منفعت جمعی مایه بقا ی خود و حزب و مرامشان خواهد بود و گرنه کوته نظران را جز دنیا و متاع اندک و ناپایدار آن نصیبی نیست که نیست. به قول حافظ شیرازی:

جهان پیر است و بی بنیاد ، ازین فرهادکُش فریاد/
که کرد افسون و نیرنگش ، ملول از جان شیرینم.

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ