‌✅ شورای پژوهش‌های اقتصادی و اجتماعی بریتانیا؛ نمونه‌ای از مداخلۀ علوم اجتماعی در سیاست‌گذاری

‌✅ شورای پژوهش‌های اقتصادی و اجتماعی بریتانیا؛ نمونه‌ای از مداخلۀ علوم اجتماعی در سیاست‌گذاری

✍🏻فاطمه مرتضوی

🔸 اولین و مهم‌ترین عنصر در پویایی هر شورا یا پژوهشکدۀ علمی، این انگیزه است که توانمندی‌ها و استعدادهای نیروهای علمی آن می‌تواند پس از تولید محتوای غنی در حوزه‌های مختلف علوم اجتماعی، باعث شکل‌دهی و جهت‌دهی سیاست‌های دولت شود.

🔸 لذا ارتباط مستقیم بین دولت و سازمان‌های دولتی با پژوهشکده‌ها برای تحقق این امر لازم است. از طرفی اعتماد متقابل و تامین منابع مورد نیاز برای پژوهش در عرصه‌های سیاست‌گذاری دولتی باعث تسهیل بیشتر کار می‌گردد. اما چگونه ممکن است؟

🔸 شورای پژوهشی اجتماعی و اقتصادی بریتانیا با طراحی دقیق برنامه‌های «تبادل دانش» شورا سعی دارد تا میزان اثربخشی اجتماعی و اقتصادی پژوهش‌های مورد حمایت مالی شورا را به حداکثر برساند.

🔸 درواقع برنامه‌های تبادل دانش، ابزار اصلی اثرگذاری پژوهش شورا بر روی سیاست‌های دولتی است. به طور دقیق‌تر این برنامه به منظور پل ارتباطی و انجام گفت‌وگوهای متقابل بین پژوهش‌گران و کاربران پژوهشی ایجاد شده است.

🔸 در این برنامه، آنها می‌توانند ایده‌های خودشان، شواهد پژوهشی، تجارب و مهارت‌های لازم برای انجام آنها را به اشتراک بگذارند. به این منظور برخی فعالیت‌ها، از برگزاری سمینار و کارگاه‌های مختلف گرفته تا پژوهش‌های مبتنی بر همکاری مشترک که همگی در یک راستا کار می‌کنند، ممکن می‌شود.

🔸 با ایجاد چنین گفت‌وگوهایی می‌توان مطمئن شد که پژوهش به طور موثرتری بر روی سیاست‌گذاری و عمل تاثیر می‌گذارند.

#سیاست_گذاری
#علوم_اجتماعی

🌐جامعه‌شناسی علامه
@atu_sociology