✅لیست ممکن و مطلوب شورای شهر.. ✍🏼 میثم

✅لیستِ ممکن و مطلوب شورای شهر

✍🏼 میثم #مشایخ

💢 انتخابات شوراهای شهر و روستا در پیش است و به نظر می‌رسد تیغ رد صلاحیت با توجه به مکانیزم احزار صلاحیت‌ها در شورای شهر، نسبت به انتخابات مجلس شورای اسلامی، چنان تیز و جناحی_سیاسی نباشد. بنابراین شهروندان با گزینه‌های متعددی که خود را در معرض انتخاب شدن قرار داده‌اند مواجه خواهند شد‌.

💢 در این بین، جبهه‌ها/جناح‌ها و نیروها و گروه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی در صدد تهیه لیست در کلان‌شهرها، شهرهای متوسط و نیز شهرهای کوچک (در صورتی که در شهرهای کوچک چنین امکانی وجود داشته باشد) هستند. اصلاح‌طلبان نیز در قالب شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان از هم‌اکنون به کارزار تهیه لیست پیوسته‌اند تا پس از اعلام نتایج صلاحیت‌ها بر اساس معیارهایی که پیش‌بینی شده، لیست انتخاباتیِ مورد نظر را تهیه نمایند.

✅ لیستِ ممکن

💢 با توجه به اینکه افراد بسیاری در انتخابات شورای شهر و روستا تایید صلاحیت خواهند شد و شاهد رد صلاحیت‌های گسترده به مانند اسفند ۹۴ نخواهیم بود، به نظر می‌رسد، به دلیل تعدد کاندیداها، تهیه لیستی که تمامی شاخص‌ها و معیارها را برای تصدی صندلی‌های شورای شهر داشته باشد دور از ذهن نیست.

✅ شناخت ساختار شورای شهر

💢 پیش از آن‌که وارد پروسه‌ی انتخاب کاندیدا و تهیه لیست و تشخیص لیست مطلوب بشویم، ضرورت دارد که ابتدا ساختار، کارکرد و وظایف شورای شهر را بشناسم تا بدانیم با چگونه نهادی روبرو هستیم و چه افرادی برای ورود به این نهاد در تناسب هستند.

💢 با شناخت ساختار درونیِ شورای شهر، می‌توان به کارکرد و وظایف این شورا پی بُرد. شورای شهر، متشکل از کمیسیون‌ها و کمیته‌هایی ذیل هر کمیسیون به صورت دائمی و موقت است که آشنایی با عناوین کمیسیون‌ها می‌تواند شناختی نسبت به ساختار این نهاد به دست دهد.

💢 کمیسیون‌های شورای شهر و کمیته‌های زیر مجموعه آن، در سایت‌های اطلاع‌رسانی شورای هر شهرستانی قابل شناسایی است. در واقع مردم می‌توانند با مراجعه به سایت شورای شهر خود با عناوین کمیسیون‌ها و کمیته‌های زیرمجموعه آن و نیز شرح وظایفی که هر کدام به عهده دارد آشنا شوند.

💢 برخی از کمیسیون‌های پایه و دائمی که ممکن است در هر شهری، عناوینش کمی متفاوت باشد و یا حوزه‌هایی در کنار هم ترکیب شده باشند، بر اساس آنچه در سایت شورای شهر تهران آمده به شرح زیر است:

🔹کمیسیون برنامه و بودجه، کمیسیون عمران و حمل و نقل، کمیسیون فرهنگی اجتماعی، کمیسیون معماری و شهرسازی، کمیسیون نظارت و حقوقی.

💢 در مجموع و به طور کلی، موضوعاتی که در این کمیسیون‌ها مورد برسی قرار می‌گیرد عبارت است از:

۱- مسائل اقتصادی، مالی، برنامه ريزی، محاسبات و بودجه، تفريغ بودجه، امور درآمد، امور اداری و تشكيلاتی، حسابداری و حسابرسی و امور حقوقی.

۲- مسائل فرهنگی، مذهبی، آموزشی و پرورشی ، اجتماعی و بهداشتی، ورزشی، تفريحی، هنری، تعاونی و رفاهی.

۳- مسائل حمل و نقل و ترافیک، فنی و مهندسی، عمـران، معـماری و شهـرسازی، فضـای سبـز و كليـه امور خدمات شهری اعم از جمع آوری، حمل و بازيافت و دفـع مـواد زايد، آلودگی هـوا، صـوت، آب و خـاک، ايمنی و آتـش نشانی.

✅ لیستِ مطلوب

💢 به گمانم لیستِ مطلوب، لیستی است که افرادش حائز اکثریت معیارها و شاخص‌های بدیهی و طبیعی برای حضور در لیست، در معرض انتخاب شدن قرار گرفتن و نیز تصدی صندلی‌های شورای شهر باشند.

💢 این روزها بسیار می‌شنویم که سخن از تخصص‌گرایی به میان می‌آید و از سوی برخی از گروه‌ها و افراد، اصرار بر این وجود دارد که افراد متخصص و بعضاً غیر سیاسی وارد شورای شهر شوند. تخصص هر چند لازم و ضروری است اما کافی نیست و فقط به عنوان یکی از شاخص‌ها و معیارهای بنیادین محسوب می‌شود. به نظر نگارنده مواردی که در ذیل می‌آید به لحاظ شاخص‌ها و معیارها می‌تواند کامل و بنیادین باشد که صرفاً به عناوین آن بسنده می‌کنم:

🔹تخصص، تعهد، بینش سیاسی، دانش حقوقی، توانایی مدیریت، تجربه، سلامت.

✅ سخن پایانی

💢 بنابراین، می‌بایست با نظرداشت اصل شایسته‌سالاری و با توجه به شاخص‌ها و معیارهای فوق‌الذکر، لیستی تهیه کرد که اگر آن لیست در انتخابات پیروز شد، افراد آن لیست از فردای پس از انتخابات عملکردی از خود به جای بگذارند که نه اعتماد عمومی دچار خدشه گردد و نه تبدیل به جریانی یک‌بارمصرف در نزد افکار عمومی شویم‌.

#شورای_شهر
#انتخابات

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw