🔅، ستم دیدگان بی صدا.. 🖊حسین /دبیر جامعه شناسی

🔅#کودکان_کار ، ستم دیدگان بی صدا

🖊حسین #جمشیدی/دبیر جامعه شناسی

📍 کودکان کار واژه ای است تلخ، که باعث آزردگی هر شنونده و خواننده ای میشود. کودکانی که علی رغم سن کمشان سختی های بسیاری را در طول زندگی تحمل میکنند . اینجا در پایتخت در پس برج های بلند و کافه های باکلاسش کودکانی هستند که واژه کودک را زیر سوال می برند ! اما به راستی چاره کار چیست؟ خریدن یک چسب زخم، یک شاخه گل، تا چه اندازه میتواند راه حل مناسبی برای زندگی آشفته این کودکان باشد؟

📍 طی صحبتی که با چند کودک کار در مترو تهران داشتم عموما از وضع بد اقتصادی خانواده میگفتند. عده ای از آن ها به دلیل فوت پدر مجبور بودند بیخیال تحصیل در مدارس شوند و در مترو و اماکن عمومی دست فروشی کنند. کودکانی که گاهی به دلیل طلاق والدین و یا اعتیاد والدین تبدیل به مردان خانه و نان آور خانواده میشوند. این کودکان قربانی سیستم غلط و ناکارآمد نهاد های مربوط و رابطی مانند آموزش و پرورش، کمیته امداد، بهزیستی و ... میشوند که در حمایت از آن ها و خانواده هایشان کوتاهی میکنند .

✅اما راه حل چیست؟

📍 در ابتدای کار مسئولان امر باید آمار درستی از تعداد کودکان کار و خانواده های بی بضاعت این چنینی به دست آورند و آن هارا به نهاد های مربوط معرفی کنند تا تحت نظر آن سازمان ها حمایت شوند. همچنین باید برای کودکانی که والدینشان دچار اعتیاد هستند فکری اساسی شود، شناسایی شوند آموزش ببینند و به صورت رایگان به مراکز ترک اعتیاد ارجاع داده شوند. معضل کودکان کار در جامعه ما به مرحله حاد خود رسیده است و تنها راه اساسی تدوین برنامه ای اساسی و منظم برای پایان بخشیدن به مشکلات این کودکان است. برنامه ای که تداوم داشته باشد نه اینکه یک سال حمایت شوند و باز روز از نو و روزی از نو !

یادمان نرود که آینده کشور ما همین کودکان امروز هستند. مسئولان و قانون گذاران کشور باید بدانند که مسئله فقر زمانی که فراگیر شود دامان همه طبقات جامعه خصوصا طبقه بالانشین را خواهد گرفت. فقر در ایران همچون آتشی زیر خاکستر است که اگر برای حل آن چاره ای نیندیشیم آفت بزرگی بر جان جامعه خواهد شد.

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology