🔅 تحلیل فضایی جرم. 🖋 یوسف. کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی توسعه منطقه‌ای دانشگاه

🔅 تحلیل فضایی جرم
🖋 یوسف #حقی
کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی توسعه منطقه‌ای دانشگاه #علامه

📍 برخی مکان‌ها به دلیل ساختار فضایی خاص و همچنین ویژگی‌های اجتماعی، اقتصادی ساکنان آن‌ها، امکان و فرصت بیشتری برای وقوع جرم‌دارند. در مطالعات جغرافیای جرم سعی می‌شود ضمن بررسی توزیع فضایی و زمانی اعمال مجرمانه و تحلیل آن وابستگی میان عوامل محیطی و شرایط اجتماعی، اقتصادی مکان‌های جرم خیز در محدوده‌های جرم خیز مشخص شود. پیامد‌های نامطلوب اقتصادی و اجتماعی موجب افزایش مطالعات مربوط به شناخت عوامل مؤثر بر جرم در سال‌های اخیر شده است. توسعه‌یافتگی و شاخص‌های توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از مناسب‌ترین ملاک‌های ارزیابی کارایی و تعادل ساختاری در جوامع است. رشد این شاخص‌ها نیازمند اصلاح ساختار‌ها و عواملی است که موجب کندی روند آن می‌شود. یکی از عوامل مهم و بسیار تأثیر‌گذار و مرتبط با این شاخص‌ها میزان تکرار جرم در مناطق است که در برنامه‌ریزی توسعه باید موردتوجه جدی قرار گیرد؛ به‌عبارت‌دیگر رشد شاخص‌های توسعه نیازمند بررسی اوضاع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی منطقه و شناسایی نقاط ضعف و قوت آن مکان‌ها است.
جرم راه‌های رونق تجارت و اقتصاد یک منطقه را دچار اختلال می‌کند. در این مناطق چرخه اقتصاد تولید، مسکن، گردشگری و ... به‌واسطه‌ی جرم خیز بودن، کند می‌گردد. همچنین در مناطق با جرم بالا یک روح جمعی که باید در جامعه وجود داشته باشد برای تبعیت از قانون و مقررات کاملاً برعکس است، به نظر می‌رسد این مسئله بیشتر به‌عنوان یک روح جمعی برای قانون‌شکنی نمود پیدا می‌کند.
مطالعات فضایی ،محیطی و جغرافیایی در ارتباط با پدیده جرم در سطوح ( ملی ، منطقه ای ، شهری ) در سال های اخیر مورد توجه محافل علمی دنیا قرار گرفته است .نتایج حاصل از این مطالعات نشان می دهد که جرایم و انحرافات زائیده وضعیت اقتصادی، اجتماعی و کالبدی محیط زندگی جامعه هستند.
با در نظر گرفتن میزان بالای جرم در مناطق و شهرها ، بررسی توزیع فضایی این پدیده و تحلیل آن در رابطه با سطح توسعه اقتصادی و اجتماعی به‌عنوان یک ضرورت در جهت شناسایی کانون‌های جرم خیز و همچنین تحلیل ارتباط این پدیده با سطح توسعه یک منطقه برجسته می‌شود. کاهش پدیده جرم در ارتباط دوسویه است با سطح توسعه‌یافتگی اجتماع و توسعه اجتماع درگرو توسعه اقتصاد است و بهبود اقتصاد بسته به سیاست و برنامه‌ریزی دارد. رمزگشایی از ارتباط بین پهنه‌های جرم یا مناطق جرم خیز می‌تواند بسیار حائز اهمیت است. مدیران، برنامه‌ریزان و مجریان کنترل و پیشگیری جرم می‌توانند با استفاده ازاین‌دست تحقیقات برنامه‌ها و راهبردهای پیشگیرانه و توسعه‌ای خود را تدوین نمایند.

#جامعه
#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology