✅ انتخابات به‌مثابه بزنگاه ‌گذاری. ✍🏻 رضا - استاد دانشگاه

✅ انتخابات به‌مثابه بزنگاه #سیاست‌گذاری
✍🏻 رضا #امیدی - استاد دانشگاه

🔹در مدل‌های انتقادی تحلیل سیاست‌گذاری اجتماعی، پیش‌بینی «واکنش رأی‌دهندگان» به یک سیاست از مؤلفه‌های اساسی در طراحی و پیشبرد سیاست‌ها به‌شمار می‌آید. براین‌اساس، چه‌بسا یرخی سیاست‌ها به‌منظور جذب رأی گروه‌های هدف طراحی و اجرا شود و چه‌بسا سیاست‌هایی که به‌دلیل نگرانی از واکنش منفی جامعۀ هدف، از دستور کار خارج شود. این موضوع موجب شده است تا برخی سیاست‌های دولت‌ها که در سال منتهی به انتخابات اجرا می‌شود، با انواعی از برچسب‌های سیاسی مورد انتقاد قرار گیرد.

🔹نکته‌ای که باید بدان توجه کرد این است که در میدان چندسطحی سیاست‌گذاری، سیاست‌هایی هستند که در روند تدوین و اجرا با مقاومت‌های برخی ذینفعان دخیل در امر سیاست‌گذاری و یا تأخیرهای بروکراتیک در فرایند طراحی و تصویب مواجه می‌شوند. از این منظر، انتخابات به‌مثابه بزنگاهی است که طراحان یک سیاست در درون میدان سیاست‌گذاری (و درون دولت) برای ازبین‌بردن مقاومت‌ها و توجیه مخالفان درون میدان استفاده می‌کنند تا سیاست را به مرحلۀ اجرا برسانند.

🔹ازاین‌رو، انتخابات دریچه و بزنگاهی است که نه‌تنها نیروها و قشرها و صنف‌های مختلف اجتماعی، بلکه طیفی از مدیران و سیاست‌گذاران درون دولت نیز از آن برای پیشبرد سیاست‌ها بهره می‌برند.

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ