✅ اولویت‌های دولت دوم روحانی!. ✍ مهران

✅ اولویت های دولت دوم روحانی!
✍ مهران #صولتی

🌱برخلاف دولت نخست روحانی که براساس ضرورت خروج کشور از یک وضعیت اضطراری(بحران هسته ای) و بدون حضور یک جنبش موثر اجتماعی شکل گرفت ، دولت دوم روحانی بیش از هرچیز محصول حضور مشارکت جویانه جوانان و اصلاح طلبان در مصافی سنگین با نوعی پوپولیسم فریبکار است! مردمی که برای عدم بازگشت کشور به روزهای سراسر ناامنی، ماجراجویی و تحریم، متعهدانه پا به عرصه تعیین سرنوشت نهادند و انتخاباتی با شکوه را رقم زدند. شهروندانی که از فرصت ایجاد شده به نحو مناسب بهره جسته و مطالبات خود از دولت دوم روحانی را هم به صراحت در تجمعات و میتینگ ها اعلام کردند. خواست هایی که می توانند به اولویت های روحانی تا ۱۴۰۰ تبدیل شود:

✏️سیاست خارجی: بدون شک خاورمیانه دوران ترامپ خطرخیز تر از دوران اوباما است. شکل گیری ائتلاف قدرتمندتری میان ترکیه و عربستان با امریکا در راستای کاهش نفوذ منطقه ای ایران، وضعیتی بغرنج تر و شکننده تر را ایجاد کرده است. ترامپ همچنین بر خلاف اوباما ابایی از ورود نظامی به سوریه ندارد. بنابراین مهمترین اولویت سیاست خارجی دولت دوازدهم باید حرکت به سوی اعتمادسازی عزت مندانه و مقتدرانه با همسایگان غربی خود باشد. کمک به ورود بحران سوریه از فاز نظامی به فاز سیاسی، و پرهیز از تداوم رابطه مخاصمه آمیز عربستان با ایران می تواند به سرد شدن آتش رادیکالیسم سیاسی- مذهبی در منطقه کمک نماید.

✏️سیاست داخلی: وعده روحانی مبنی بر اجرای" برجام داخلی" می تواند مهمترین برنامه سیاست داخلی وی باشد. تاکید بر گذار از شکاف های سیاسی بعد از ۸۸ و عادی شدن شرایط، تاکید بر اجماع در ساختار قدرت بر سر اتخاذ تصمیم های سخت سیاسی، پیش بینی پذیر کردن سیاست داخلی با اتکا به فصل الخطاب بودن رای مردم، افزایش اختیارات نهادهای انتخابی همچون ریاست جمهوری، مجلس و شوراها، به رسمیت شناختن واقعی رقابت و جرم سیاسی، و رایزنی بر سر کاهش فاصله میان خروجی نهادهای انتصابی و انتخابی می تواند از جمله اولویت های دولت دوازدهم در عرصه سیاست داخلی باشد.

✏️اقتصاد: خروج از رکود حتی به قیمت افزایش اندک تورم، تعدیل سیاست های خصوصی سازی و برون سپاری که می تواند منجر به افزایش نابرابری ها شود، توقف روند خروج دو عرصه مهم آموزش و بهداشت از حمایت دولت، تحرک بیشتر در زمینه اصلاحات اقتصادی از طریق ارائه لوایح به مجلس، جدی گرفتن مقوله توسعه پایدار، افزایش فرصت های شغلی زنان، واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی واقعی، هدفمند کردن یارانه ها و تداوم حمایت از حاشیه نشینان، روستاییان، زنان سرپرست خانوار و بیکاران می تواند از اولویت های اقتصادی دولت دوم روحانی محسوب شود.

✏️جامعه و فرهنگ: از آنجا که در سال های گذشته شاهد به حاشیه رفتن جامعه، افزایش فردگرایی و چیرگی دولت بر جامعه و فرهنگ بوده ایم(بیش از همه در دوران احمدی نژاد!)، دولت روحانی باید نسبت به روند کاهش انسجام و سرمایه اجتماعی کشور همچنان حساس باشد. واقعیت این است که بدون حداقل قابل قبولی از اعتمادهای اجتماعی، امکان به سرانجام رسیدن بهترین طرح های اقتصادی هم وجود ندارد! لذاعدم تحمیل منطق سیاست بر عرصه فرهنگ و جامعه، فراهم آوردن امکانات لازم برای مشارکت شهروندان در عرصه عمومی، گسترش فعالیت سازمان های مردم نهاد(NGO) ها، در کنار تاکید همزمان بر آموزش حقوق و تکالیف شهروندی می تواند در زمره رئوس فعالیت های دولت دوازدهم باشد.

🔹نکته پایانی : اگر انتخابات ریاست جمهوری امسال فرصتی برای تداوم طرح مطالبات شهروندان در دوران پس از پیروزی روحانی فراهم آورده باشد، می توان به پیشرفت جامعه امیدوار بود( تا پیش از این ماموریت شهروندان صرفا با رای دادن در روز انتخابات پایان می پذیرفت!). از همین رو باید بیش از پیش اولویت های دولت دوازدهم را یادآوری کرده واز تقویت حافظه تاریخی مردم استقبال نمود.

#جامعه
#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ