🔸مواجه با فاجعه.. ✍فرهاد قنبری

🔸مواجه با فاجعه

✍فرهاد قنبری

📍ژاپن و آلمان از ویرانه های به جا مانده از تخریب هزاران تن بمب شیمایی و اتمی که توسط آمریکا و انگلیس و شوروی بر سرشان ریخته شد. به پا خواسته و به قدرت اول اقتصادی آسیا و اروپا تبدیل شدند، چرا که آنها به خود به عنوان یک "ملت" و یک جامعه باور و اعتقاد داشتند...
آلمان و ژاپن پس از جنگ جهانی دوم علارغم اشغال و فشارهای شدید بین المللی، روی پای خود ایستادند و توانستد به جایگاهی که دلخواهشان بود دست یابند..

📍در آلمان تحت حاکمیت فاشیست ها یا آلمان پس از ویرانی در جنگ، در ژاپن تخریب شده با بمب های اتم، نمونه های قابل بیان و چندانی از میل مردم برای مهاجرت به قاره یا کشورهای دیگر ثبت نشده است. آلمان و ژاپن با گذر از حکومت فاشیستی و تخریب هولناک توسط بمب های متفقین در عرض بیست سال دوباره خود را احیا نموده و به جمع پنج قدرت برتر اقتصادی جهان رسیدند.
آلمانی ها و ژاپنی ها به این باور رسیده بودند که ملتی که به سرزمین و خانه خود تعلق خاطر داشته باشد را هیچ دیکتاتور یا بمب اتمی نمی تواند نابود ساخته و زمین گیر نماید...
ژاپن و آلمان پس از جنگ جهانی دوم به خوبی به جهانیان ثابت کردند که قدرت اصلی مردم یک کشور نه کلاهک های هسته ای و رهبران پرخاشگر و جنگ طلب است و نه چاههای فراوان نفت و گاز، بلکه نوع نگاه و نگرش مردم به مولفه هایی از قبیل سرزمین، توسعه است که باعث می شود، جهان دلخواه خود را شکل و قوام ببخشند.

📍میزان همبستگی اجتماعی و تعلق خاطر به یکدیگر و سرزمین در میان اعضاء یک جامعه در شرایط بحرانی(مانند تهدید شدن جامعه توسط بلایای طبیعی یا دشمن خارجی) خود را نشان می دهد، نه در شعارها و شعرهای بی معنی و پوچی که از صدا و سیما و رسانه های مختلف پخش می شود. علاقه به وطن به صرف باد کردن رگ گردن در گفتن خلیج عربی توسط مجری فلان شبکه، یا توهین به فلان ورزشکاری که به تیم ایران گلزنی کرده است یا وطنم وطنم کردن های خواننده های اجاره ای صدا و سیما خلاصه نمیک شود.
علاقه به وطن در نحوه مواجه مردم یک سرزمین با فاجعه خود را نشان می دهد.
واکنش جامعه ما نسبت به شرایط بحرانی فاجعه بار است به گونه ای که می توان گفت ما برای فروپاشی اجتماعی نیازی به دشمن خارجی نداریم.

💡 #رسانه شمایید. اگر می‌پسندید، برای دوستان‌تان بفرستید.

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology