🔅خودشیفتگی و بی ریشگی. 🖊فاروق.. 📍دسته بندی‌های بسیاری در مورد ویژگی‌های انسان تا کنون انجام شده است

🔅خودشیفتگی و بی ریشگی
🖊فاروق #خضری

📍دسته بندی های بسیاری در مورد ویژگی های انسان تا کنون انجام شده است. اما از جهاتی می توان آن ها را منسوخ شده دانست، زیرا هر انسانی به چند بخش تقسیم می شود. به سختی کسی را پیدا می کنی که تنها خودش باشد. بیشتر آدم ها زندگی آفتاب پرستانه انتخاب کرده اند و برای هر خواسته ی خود و در هر مکان لازم، نقاب هایی مطابق با میل و خواهندگی شان دارند. از عجایب است که چگونه این انسان ها می توانند به خلوت خود بازگردند و منفجر نشوند از این همه متلون بودن شخصیتی و از وفور تعارض درونی و بیرونی. از مصداق های ناهماهنگی درونی، خود فریبی است و مصداق ناهماهنگی بیرونی، دیگر فریبی. اگر این ناهماهنگی ها به حد بالایی برسند و مداومت داشته باشند به ویرانی درونی می انجامند.
آنچه که امروزه دامنگیر بسیاری از انسانهای چند منظوره شده، توهم و خودشیفتگی است. می توان نمونه های بسیاری ذکر کرد، اما هدف این نوشتار تشریح این مسائل نیست فقط تلنگری است بر یک لایه از توهمات.
کسانی هستند که خود را با عناوین و القاب و کلماتی معرفی می کنند که هرگز ، هیچ کس آن ها را با این ویژگی ها نشناخته است اما امروز به یمن وجود شبکه های اجتماعی در پوششی فریب دهنده خود را مطرح می کنند. مثلا فعال مدنی، فعال سیاسی، نظریه پرداز، تحلیلگر، فعال محیط زیست و... . هیچ شکی نیست که باید در جامعه و از نظر دیگران با این عنوان ها شناخته شویم نه اینکه خودمان آن ها را بر خودمان نصب کنیم. آن هایی که در حقیقت به این مدارج رسیده اند و فعال مدنی و محیط زیست شناخته شده اند، سال ها در این زمینه ها تلاش کرده اند و زحمت کشیده اند و در سطوح استانی و ملی اسم و رسمی دارند.
با هویت اجتماعی شناخته شدن، سرنوشتی جز بی هویتی ندارد. هویت فردی است که معرف شخصیت انسان هاست نه القاب و عناوین. توهمات دانایی و مدارک و شهرت انسان را به اوج نمی رسانند.
امروز خوبی کردن هم ارزش خود را از دست داده است چون احساس توهم را می توان به آن هم تسری داد. زیرا به پخش سراسری در آمدن آن معنایی دیگر را برای ما نمایان می کند. همیشه در تردیدم که آیا مردم واقعا خوبی و مهربانی را دوست دارند یا این که تنها به خاطر نشان دادن به دیگران این کار ها را انجام می دهند تا هم شهرتی پیدا کنند و هم خودشان را خوب جلوه دهند. چون دیگران اگر بخواهند ما را بشناسند تنها چیزی را می دانند و می بینند که خودمان بخواهیم در معرض دید و فهمشان قرار دهیم نه آن چه واقعا هستیم. پس همه دوست دارند خوب جلوه کنند. جنایتکارها هم بعد از جنایت می گویند ما آدم خوبی هستیم.
انسان ها کم کم به سایه ای از واقعیت خودشان برای دیگران تبدیل می شوند.

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ