✅ بازار فروش زندگی …. 🖋 حسین جمشیدی

✅ بازارِ فروشِ زندگی ...
🖋 حسین جمشیدی

📍 در میان سکوت تمامی مسئولان، باز هم رکودی تازه در جامعه جهانی به ثبت رساندیم. گزارشی که لُس آنجلس تایمز با عنوان " ایران بازار بزرگ فروش اعضای بدن " منتشر کرد خبر از فاجعه ای بزرگ اما بی سروصدا در کشور میدهد...

🔸 تهران پر است از خیابان های خاطره انگیز، خیابان هایی که هر کدام به صورتی شهرت یافته اند. مثل خیابان انقلاب که با کتاب فروشی ها و کافه های دنج، خرید و فروش پایان نامه و مدر‌ک تحصیلی معروف شده است!

و حالا خیابانی که بازارش بسیار متفاوت است از جمعه بازارهای شهرمان... بازاری که عده ای جان را میفروشند به امید زندگی...

🔸 کمی پایین‌تر از میدان ولیعصر خیابانی وجود دارد با نام " فرهنگ حسینی " که به بازار کلیه شهرت دارد. دیوارهای این خیابان شباهتی به دیگر خیابان های نقاشی شده تهران ندارد.

🔹 روزانه تعداد زیادی آگهی با مضمون فروش کلیه بر دیوارهای این خیابان چسبانده میشود، آگهی های مختلفی که تن آدمیت را میلرزاند . فروش کلیه به دلیل مشکلات مالی، خرید جهزیه، بیماری یکی از اعضای خانواده، هزینه های ازدواج، بیکاری و هزار و یک دلیل دیگر که بر دیوارهای این خیابان نقش بسته است. عده ای خریدار کلیه اند و عده ای فروشنده و در این میان هم بسیارند دلالانی که زندگی را دلالی میکنند.

روبرو شدن‌ با آگهی های اینچنینی انسان را به فکر فرو میبرد، چه میشود که شخصی تصمیم به فروش اعضایی از بدن خود میگیرد؟ یا به بیان دیگر، چه کرده ایم که افرادی مجبور به فروش اعضای بدن خود میشوند؟

مطمئنا فقر اقتصادی اصلی ترین عاملی است که انسان را مجبور میکند تا عضوی از بدن خود را به شخص دیگری بفروشد. فقری که دیگر نیاز به آمار و ارقام و اثبات ندارد. فقری که در برابر دیدگان ما دائما رژه میرود و بسیاری را دچار خود میسازد.

افزایش بیکاری و کاهش اشتغال، تورم، تحریم ها و ... همگی در به وجود آمدن پدیده فقر تاثیر گذارند که در این میان نقش دولت و سیاست های آن بسیار پررنگ تر میباشد.

⚠️ فروش کلیه ، قرنیه چشم و دیگر اعضای بدن تنها به تهران و خیابان فرهنگ حسینی ختم نمیشود بلکه در شهر ها و استان های دیگر کشور، هرچند کمرنگ تر به چشم میخورد. به نظر میرسد که زمان آن فرارسیده تا مسئولان فکری به حال این معضل کنند چراکه علاوه بر شخص فروشنده قطعا سلامت روانی جامعه را نیز تحت تاثیر قرارمیدهد.

■ راه حل این معضل رنگ پاشیدن های روزانه بر دیوارهای این خیابان و آگهی هایش نیست بلکه کمی تفکر و تعقل است تا به سیاست و راهبردی منجر شود که به مرور زمان دیگر شاهد همچین اقداماتی نباشیم.

#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology