در خبرها اومده بود که:

در خبرها اومده بود که:

«جلسه ستاد تنظیم بازار ظهر امروز (چهارشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این جلسه بر ضرورت نظارت دقیق بر بازار و رصد قیمت‌ها بصورت مستمر تاکید کرد و گفت: باید کنترل مستمری بر بازار وجود داشته باشد و همواره کالاهای اساسی و اقلام اصلی مورد نیاز مردم در دسترس آحاد جامعه قرار گیرد.

در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، اطلاعات،‌ امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، رییس کل بانک مرکزی، مشاور اقتصادی رییس جمهور، رییس سازمان تعزیرات حکومتی و رییس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند، وزیر صنعت، معدن و تجارت گزارشی از جلسات کارگروه تنظیم بازار و آخرین وضعیت قیمت ها ارائه کرد و از نظارت دقیق بر بازار خبر داد.»

منبع: http://www.eghtesadnews.com/fa/tiny/news-195781

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

چرا به وضعی افتادیم که در نهاد ریاست‌جمهوری جلسه واردات تخم‌مرغ و جلسه کنترل قیمت نان برگزار می‌شه؟ چرا دولت به جای سیاست‌گذاری، باز برگشته به سراغ قیمت‌گذاری؟


اگر آخر سال ۱۳۹۱ از تک‌تک اشخاص (حقیقی و حقوقی) می‌پرسیدیم چقدر پول تو بانک دارید، و همه را جمع می‌زدیم:
◀️ می‌شد «۴۶۰ هزار میلیارد تومن»
اگر آخر سال ۱۳۹۵ مجددا همین سوال رو از همه می‌پرسیدیم و موجودی بانکی‌شون رو جمع می‌زدیم،
◀️می‌شد «یک میلیون و ۲۵۰ هزار میلیارد تومن».

یعنی آخر سال ۹۵ که اشخاص ایرانی به حساب بانکی‌شون نگاه می‌کردند، می‌دیدند ۱۷۲٪ بیشتر پول دارند.


از طرف دیگه، اقتصاد ایران:
◀️ در سال ۱۳۹۱ «۷۴۰ هزار میلیارد تومن» تولید داشت.
◀️ در سال ۱۳۹۵ «یک میلیون و ۳۲۰ هزار میلیارد تومن» تولید داشت.

یعنی در حالیکه اشخاص احساس می‌کردند ۱۷۲٪ بیشتر پول دارند، ارزش تولیدات اقتصاد ۷۸٪ بیشتر بود.

این دو عدد باید نزدیک هم باشند. اختلاف تقریبا ۱۰۰٪ی‌شون رو چجوری تحلیل کنیم؟

〰〰〰〰〰〰〰

واقعا اینطور نبود که اقتصاد ۷۸٪ بیشتر محصول تولید کرد. بخشی از این رشد ارزش محصولات، ناشی از تورم بود.

در واقع اگر ارزش محصولات تولیدی را همواره به قیمت‌های سال ۱۳۹۰ حساب می‌کردیم:
◀️ در سال ۱۳۹۱ تولید «۵۶۰ هزار میلیارد تومن» می‌بود
◀️ بعد از کلی نوسان، در سال ۱۳۹۵ هم باز می‌رسید به «۵۶۰ هزار میلیارد تومن».

یعنی اقتصاد همونقدر تولید واقعی داشت که چهار سال پیش تولید می‌کرد. در کل چهار سال دولت ۱۱، رشد خالصی در کار نبوده. با توجه به رکودی که در انتهای دولت ۱۰ام شروع شد، این خیلی عجیب نیست.


❗️ عجیب اینه که وقتی مردم به حساب بانکی‌شون نگاه می‌کنند، ۱۷۲٪ بیشتر پول می‌بینند. حتی وقتی آمار تورم رو نگاه می‌کنند، می‌بینند سبد کالای مصرف کننده فقط ۹۰٪ تورم نشون می‌ده.

⁉️ مشکل اصلی اینه که اشخاص می‌بینند ۸۲٪ = ۹۰٪ - ۱۷۲٪. پس مردم باید بتونند ۸۲٪ بیشتر مصرف کنند و انتظار ۸۲٪ رفاه بیشتر دارند.‌ منتها اقتصاد واقعا تولید بیشتری نداشته.

این یعنی:
1️⃣ یک تورم حدود ۸۲٪ی در انتظار اقتصاد نشسته. احتمالا این تورم بعد از انقضای تجدیدقراردادهای سپرده‌های بانکی خودش رو نشون می‌ده.
2️⃣ طبعا با تورم اینچنینی، دلار تکدر خاطر مبارک رو دو چندان خواهد کرد.
3️⃣ اگر اقتصاد رشد واقعی نداشته، دارایی بانکها هم رشد واقعی نداشته؛ پس وقتی اشخاص بخواهند سپرده‌هاشون رو مصرف کنند، مشخص می‌شه اون سود سپرده‌های ۲۰٪ی فقط ثبت دفتری بوده ولی واقعا پولی در کار نیست.
4️⃣ دولت متوجه وضع خراب و تورم محقق الوقوع هست، واسه همین شروع کرده به واردات تخم‌مرغ و برگزاری جلسه نان. دولت می‌دونه چه دسته‌گلی به آب داده که شروع کرده به طرح شعار توخالی و تکراری «تنظیم بازار».
5️⃣ سیاست اقتصادی دولت ۱۱ام به جای درمان بیماری اقتصاد کشور، مبتنی بود بر درمان عوارض بیماری. به جای ویروس اقتصاد، عطسه‌اش رو درمان می‌کردند. به جای رفع عفونت، تب‌بر تزریق می‌کردند.

دولت ۱۱ام ماست مالی کرد ... حالا دیگه دولت ۱۲ام نمی‌تونه تَرَکها رو با ماست بپوشونه، لذا به جای سیاست‌گذاری به قیمت‌گذاری رو آورده. از سر استیصال جلسه تنظیم بازار تشکیل می‌ده، ولی در بلندمدت نه تنها فایده‌ای نداره که مضر هم خواهد بود. این دولت سه سال و نیم آینده را تباه خواهد کرد و آنچنان رکود و تورمی رقم خواهد زد که دولت بعد به دست یک پوپولیست دیگه بیافته تا هشت سال بعد هم به نوعی دیگه تباه بشه.