اینکه داریم بانک نیست!.. چرا نظام بانکی کشور کارآمد نیست؟

اینکه داریم بانک نیست!

چرا نظام بانکی کشور کارآمد نیست؟
ریشه مشکل صنعت بانکداری کشور در این است که بانک نداریم. یک نهاد مالی داریم که بر سردرش تابلوی بانک می‌زنیم اما برای بانک شدن، تابلو کافی نیست. ساختارها باید درست باشند.

تفکیک بخش اعتبارات، بخش مدیریت ریسک، بخش ارزیابی مدیریت ریسک و حسابرسی ارزیابی مدیریت ریسک، لازمه داشتن بانکداری امروزی است. بانکی که همه این فعالیت‌ها را ذیل مدیرکل اعتبارات تجمیع می‌کند، در بزرگراه‌های بین‌المللی مالی امروز جای ندارد. کمااینکه بانکی که تازه پس از نکول ذخیره‌گیری را شروع می‌کند، در بزرگراه‌های بین‌المللی مالی امروز جایی ندارد. بانکی که به جای وام‌دهنده، به لحاظ حقوقی، نقش سهامدار تسهیلات‌گیرنده را دارد، همانند بانکی که وکیل سپرده‌گذار است، در بزرگراه‌های مالی امروز جایی ندارد.

ما از بانکداری فقط اسمش را برگرفتیم و تعریف حداقلی آن را، اگرنه این چیزی که داریم، بانک به مفهوم متعارف و امروزی آن نیست. طراحی نظام بانکداری ما از پایه غلط است. وقتی دو ماشین تصادف می‌کنند، معمولاً یکی از راننده‌ها را مقصر می‌دانیم. اما وقتی پراید دچار سانحه می‌شود، می‌گوییم تقصیر راننده نیست، طراحی و ساخت خودرو اشکال دارد. طرحی که قانون برای بانکداری کشور ارائه کرده، از طراحی پراید بدتر است. تا بانکداری را درست طراحی نکنیم، نمی‌توانیم بانکدارهای خوب را از بانکدارهای بد تمییز بدهیم.

متن کامل مقاله در سایت هفته نامه تجارت فردا: http://www.tejaratefarda.com/fa/tiny/news-24611
پست صوتی - مقدمه: https://t.me/Economics_and_Finance/176
پست صوتی - بخش تجهیز: https://t.me/Economics_and_Finance/180
پست صوتی - بخش حاکمیت شرکتی: https://t.me/Economics_and_Finance/187