📝حاشیه‌نویسی اقتصادی بر اتهام دریافت رشوه سفیر آفریقای جنوبی: بازهم نقش بی‌بدیل قواعد بازی در مبارزه با فساد و توسعه اقتصادی!!!

📝حاشیه‌نویسی اقتصادی بر اتهام دریافت رشوه سفیر آفریقای جنوبی: بازهم نقش بی‌بدیل قواعد بازی در مبارزه با فساد و توسعه اقتصادی!!!
@economics_cafe
✅حمیدرضا عارف (پسر دکتر عارف) در مصاحبه معروف خود که بحث «ژن خوب» را کلید زد نکات جالب دیگری را نیز عنوان کرد:

📌«ام.تی.ان» خواب [هم] نمی‌دید که به ایران بیاد. اصلا شرکتی نبوده که خودش را در این فضاها ببینه و ما [خود ایشان در ۲۳-۲۴ سالگی و ...] پاش رو به ایران باز کردیم مثل خیلی از قراردادهایی که شرکت‌های دیگر می‌بندند مگر همشون مال فرزندان مسئولین هستند.
.
✅جملات بالا در ذهنم بود تا اینکه چند روز قبل؛ میان خبرگردی‌های روزانه، خبری جلب توجه کرد:

📌یوسف سالوجی، سفیر پیشین آفریقای جنوبی در ایران به اتهام دریافت رشوه در ماجرای لغو واگذاری اپراتور دوم تلفن همراه به «ترک سل» و جایگزینی «ایرانسل» به جای آن، توسط پلیس این کشور بازداشت شد.

✅موضوع تاحدی جالب بود که چند روز تنها زمان مطالعه روزهای کاری یعنی زمان مسیرهای رفت و آمد را به جستجوی این ماجرا در خبرگزاری‌های داخلی و خارجی اختصاص دادم.

✅ از قرار معلوم ترک سل ابتدا با طی مراحل مربوطه، امتیاز راه‌اندازی اپراتور دوم در ایران را به دست می‌آورد اما پس از مدتی با طرح برخی اما و اگرها در مورد روابط شرکت ترک سل با برخی کشورهای متخاصم ایران، این قرارداد لغو می‌شود و امتیاز این‌ بار به شرکت ام.تی.ان داده می‌شود.

✅خبرگزاری‌ها با اشاره به تقریبا دست نخورده بودن حوزه ارتباطات در ایران، قرارداد اپراتور دوم را یک لقمه بسیار چرب معرفی و عنوان می‌کنند به همین دلیل ترک سل نمی‌تواند به راحتی با از دست دادن آن کنار بیاید. بالاخره با قطع همکاری یکی از مقامات اجرایی شرکت ام.تی.ان که در پروژه اپراتور دوم دخیل بوده فرصت طلایی برای ترک سل فراهم می‌شود. این فرد به دلیل اختلافاتی که با شرکت داشته، حاضر می‌شود چندین هزار صفحه از اسناد مربوطه را در اختیار ترک سل بگذارد. لذا از حدود ۷ سال قبل، ترک سل دادخواست‌هایی را برای رسیدگی به اتهامات ام.تی.ان در مورد انجام اقدامات غیرقانونی و دادن رشوه برای لغو امتیاز ترک سل در راه اندازی اپراتور دوم ایران به دادگاه‌های آمریکا ارائه کرده است. البته ظاهرا ماجرا در حد اتهام باقی مانده و دادگاه در حال رسیدگی به اتهامات است لذا تا کنون وقوع جرمی محرز نشده است. ناگفته نماند که ابعاد مساله به گونه‌ای پیچیده است که می‌توان احتمال داد که هدف از این فرآیند قضایی اعمال فشارهای سیاسی بر شرکت ام.تی.ان و روابط ایران و آفریقای جنوبی است.

✅شرکت ام.تی.ان. پس از طرح دعوی ترک سل بلافاصله برای جلوگیری از پیامدهای سیاسی و اجتماعی مربوطه به شدت موضع‌گیری می‌کند و تلاش می‌کند با قاطعیت عنوان کند که در ساختار خود هیچ‌گونه اغماضی در مقابل فساد و رفتارهای غیرقانونی نمی‌پذیرد. در ادامه برای بررسی ماجرا یک کمیته تخصصی مشهور به «کمیته هافمن» را برای تحقیق بی‌طرفانه تشکیل می‌دهد که ریاست آن را یکی از قضات مشهور انگلیسی و لُرد مجلس اعیان انگلستان برعهده داشت. نهایتا این کمیته گزارشی مفصل در این مورد منتشر می‌کند. گزارش تحقیقات این کمیته تا چند روز قبل در سایت ام.تی.ان در دسترس عموم قرار داشت.
@economics_cafe
ادامه دارد (👇)

https://t.me/joinchat/AAAAAED_g5hVZzDS5565Rg