✅ پوپولیست‌ها در دموکراسی آمریکایی می‌تازند: شش اینچ تا جهنم.. ✏️نسیم پرگامی

✅ پوپولیست‌ها در دموکراسی آمریکایی می‌تازند: شش اینچ تا جهنم

✏️نسیم پرگامی

▫️ تحلیلی درباره موقعیت امروز دموکراسی آمریکایی: "این پوپولیسم نیست که باید مواخذه شود، بلکه جریان اصلی است که بی‌توجه به جریانات حاشیه‌ای که در زیر سطح شکل می‌گیرد؛ به دنبال ایده‌آل‌‌های خودش است"

✍️ پوپولیست‌های معاصر ما گروهی به حاشیه رانده شده‌اند که ارزش‌هایی که غرب بیش از یک نسل است که حداقل بطور لفظی و عمومی به‌عنوان هویت اروپایی و غربی مطرح می‌کنند را نقیض نفع اقتصادی خود می‌دانند و می‌خواهند یا نظم نوینی را شکل بدهند یا شاید نظم جهان را به حالت سابق برگردانند، زیرا این نظم حاکم را نافی خواست سیاسی و اقتصادی خود می‌دانند.

✍️ جهانی که جریان اصلی تصویر می‌کند، جهانی تشکیل‌شده از موسسات و نهادهایی است که به اصولی مانند جهانی‌سازی و بازار آزاد معتقد است و به همین ترتیب برای ارزش‌هایی مثل برابری جنسیتی و فرامرزی بودن و دموکراسی قدم برمی‌دارد.

✍️ ولی این جهان دارد دومینووار به نفع جریان حاشیه‌ای فرو می‌ریزد که شاید حتی پیش از آنکه فرصت واکنش به این جریان را پیدا کنیم؛ به جریان اصلی تبدیل شود.

✍️ جریان اصلی که در حال حاضر انعطاف‌پذیری و چندفرهنگی را نمایندگی می‌کند، دارد به‌سرعت سنگر‌‌های خود را به جریانی می‌بازد که به آنی میتواند تاریخ روشنفکری بشر را به عقب برگرداند.

ولی دراینجا این پوپولیسم نیست که باید مواخذه شود، بلکه جریان اصلی است که بی‌توجه به جریانات حاشیه‌ای که در زیر سطح شکل می‌گیرد؛ به دنبال ایده‌آل‌‌های خودش است. پوپولیسم همیشه در نظام دموکراسی ابزاری است برای رساندن صداها از زیر به سطح.

✍️ پوپولیست‌‌ها بر فرمان آرای عمومی می‌رانند و اگر آرای عمومی نادیده گرفته نشود، می‌توان فرآیند شکل‌گیری آن را واکاوی کرد و فکری در اصلاح آنها از ریشه کرد که وقتی به سطح رسید، فریادی اینچنین نامتجانس با جریان اصلی نباشد.

✍️ آمریکا در دهه‌‌های پایانی قرن نوزده را بسیاری در کتاب عصر طلایی مارک تواین سراغ کردند. همان سال‌هایی که پوپولیست‌‌ها با نام حزب مردم در عرصه سیاسی وارد شدند و چالشی در پیش‌روی جامعه‌ای که یکه‌تاز به سمت صنعتی شدن می‌رفت قرار دادند. جامعه‌ای تا بن استخوان پراگماتیست، که جامعه را یک کل در حال حرکت به جلو می‌دید و غافل از شکاف‌هایی بود که این حرکت مهیب به جلو در بدنه‌اش ایجاد کرده است.

✍️ جهانی که ما در آن هستیم؛ عصر طلایی دیگری است که در حال پا گذاشتن به عرصه نظامات جدید است. عصرطلایی که طلایش فقط آب طلایی است که روی فلز اصلی کار شده و اگر لایه نازک طلای براق رویی را بردارید، چیزی جز فلزی بی‌عیار نمی¬ماند.

✍️ این فلز بی‌عیار همان جمعیتی است که ارزش واقعی کل قطعه را مشخص می‌کند و هر چند جهان پیش رویمان می‌درخشد؛ اما فقط شش اینچ با جهنم فاصله دارد.

👈مطالعات آمربکا
t.me/EsfandiarKhodaee

🔹 متن کامل یادداشت را از فایل زیر دریافت کنید: