🌎 کارشناسان موسسه خاورمیانه واشنگتن نظر می‌دهند:. آیا تحریم سیاست ایران را تغییر می‌دهد؟

🌎 کارشناسان موسسه خاورمیانه واشنگتن نظر می‌دهند:
آیا تحریم سیاست ایران را تغییر می‌دهد؟

✍مصطفی جوکار
@usanalysis

▫️ کارشناسان موسسه خاورمیانه واشنگتن، در نشستی به بررسی تأثیر اقدامات جدید ایالات‌متحده علیه مردم ایران پرداخته‌اند که خلاصه آن به شرح زیر است:

🌿 استوارت ایزنستات –از مقامات سابق وزارت خزانه‌داری آمریکا – با اشاره به اهمیت داشتن درک اطلاعاتی صحیح از شرایط داخل ایران برای دولت آمریکا ، وقوع انقلاب اسلامی در سال 57 را مصداق خوبی برای یک برآورد نادرست اطلاعاتی می‌داند که توانسته کنترل اوضاع را از دست ایالات‌متحده خارج کند. وی با اشاره به سه موج تحریم ایران تاکنون ( ابتدا بعد از تسخیر سفارت آمریکا در تهران، موج دوم در دوره کلینتون و موج آخر در دوره ترامپ)، معتقد است علی‌رغم شدیدتر بودن تحریم‌های دولت ترامپ نسبت به دوره‌های گذشته، ایالات‌متحده باید با همکاری اتحادیه اروپا فشاری چند جانبه بر اقتصاد ایران تحمیل کند تا نتیجه بهتری از سیاست خود بدست آورد.

🌿 مهرانگیز کار – از مخالفان جمهوری اسلامی- با اشاره به‌اشتباه بزرگ ایالات‌متحده در عدم برخورد شدید با دولت ایران بعد از تسخیر سفارت آمریکا در سال 58، ضمن تشویق این کشور به اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران ابراز امیدواری می‌کند که امروز ارتباط بیشتر دولت آمریکا با مردم و افکار عمومی در ایران از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بتواند زمینه را برای شورش و تغییر حکومت در ایران فراهم کند.

🌿 مهدی خلجی با اشاره عدم وجود الگوی حکومت جایگزین برای جمهوری اسلامی در ایران، وقوع انقلاب جدید در آینده نزدیک برای ایران را دور از ذهن می‌داند اما با اشاره به تغییرات فرهنگی مردم ایران و تأثیرپذیری آن‌ها از سکولاریسم و فرهنگ غرب، این تغییرات را در چارچوب یک انقلاب فرهنگی قابل‌بررسی قلمداد می‌کند. وی معتقد است ایالات‌متحده نباید همه تلاش خود را صرفاً بر اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران متمرکز کند بلکه باید موازی با اقدام به اعمال تحریم، دیپلماسی عمومی خود را نیز در قبال ایران تقویت کرده و استفاده بهتری از ابزار رسانه برای ایجاد تغییر در ایران، داشته باشد.

🌿 پی‌نوشت: مهم‌ترین ابزار ایران اسلامی برای حفظ موجودیت خود، بعد از ورود اسلام به این سرزمین غنای فرهنگ و ایدئولوژی حاکم بر مردم این کشور بوده است که این توانایی را برای آن ها‌ ایجاد کرده تا از دل کارزارهای نامتقارنی که [به اقتضای وجود منابع غنی و موقعیت ژئوپلیتیک سرزمین خود] با آن مواجه شده‌اند سربلند عبور کنند و این امید را داشته باشند که روزی خواهند توانست خود و آرمان‌هایشان را به دنیا تحمیل کنند. عدم توجه به مسئله بنیادین بازتولید فرهنگ و ایدئولوژی [که بررسی علل آن از حوصله این نوشتار خارج است] را می‌توان سرمنشأ بسیاری از مشکلات فعلی کشور دانست بر این مبنا جلوگیری از القای روزافزون محرومیت نسبی توسط دستگاه دیپلماسی عمومی آمریکا به مردم ایران، که امروزه توسط مقامات رسمی آمریکا به‌طورجدی پیگیری می‌شود باید در اولویت کار مسئولین ذی‌ربط قرار گیرد. باید توجه داشت برخورد دیرهنگام با پروژه مشروعیت بخشی به ادعاهای بی‌اساسی که مدام توسط مقامات رسمی ایالات‌متحده، رسانه‌های گوناگون و برخی روشنفکران ارگانیک تکرار می‌شوند، می‌تواند هزینه‌های سنگینی را برای جمهوری اسلامی در پی داشته باشد.
t.me/EsfandiarKhodaee