🌎 چرا عربستان و روسیه جبهه مشترکی تشکیل داده‌اند.. ✍ پیاریک فای. 🔹لزکو (فرانسه)

🌎 چرا عربستان و روسیه جبهه مشترکی تشکیل داده‌اند

✍ پیاریک فای
🔹لزکو (فرانسه)

🌿 اتحاد بین روسیه و عربستان سعودی، واکنش به نیاز کنترل بهتر قیمت نفت در برابر افزایش تولید امریکا است. فرانسی پرن، پژوهشگر موسسه روابط بین المللی و راهبردی، در مصاحبه با روزنامه لزکو درباره ائتلاف جدید بین قدرت های نفتی سخن می گوید.

🌿آیا عربستان سعودی و روسیه مجبور شدند برای کنترل قیمت نفت با یکدیگر توافق کنند؟

🌿 فرانسی پرن- شاید مجبور نشدند. می دانیم که این یک اتحاد کاملاً طبیعی نیست، اگرچه به نظر می رسد پایدار باشد. این دو کشور از دو سال گذشته تاکنون بر این باورند که با توجه به نقش نفت در اقتصاد، توازن تجاری و بودجه آنها، منافع مشترک آنها همکاری برای تنظیم بازار نفت است.

🌿 این اتحاد به معنی دوستی زیاد بین مسکو و ریاض نیست، بلکه در درون اوپک روابط بین کشورهای عضو، به ویژه بین عربستان سعودی و ایران، گاهی بسیار متشنج است. اما این کشورها دریافته اند که اتحاد، قدرت ایجاد می کند و این اتحاد از طریق همکاری است. کشورهای اوپک ٥٠ درصد عرضه نفت جهان را در اختیار دارند و این مساله به آنها امکان می دهد تا نفوذ واقعی را بر بازارهای نفتی داشته باشند.

🌿 این کشورها باید نیاز کشورهای مصرف کننده و اقتصاد جهانی را در نظر بگیرند و این امر ایجاب می کند برای این که قیمت نفت بسیار پایین و بیش از حد بالا نرود، توازن خوبی را برقرار کنند. و به همین علت مدتی است که عربستان سعودی و روسیه در کنار هم قرار گرفته اند.

🎲 آیا در نهایت آمریکا می تواند بر قیمت نفت اعمال نفوذ کند؟
زمانی که شما نخستین تولیدکننده جهانی هستید، لزوماً بر بازار نفوذ دارید. وانگهی امریکا به کمک نفت غیرمتعارف( شیل) توانایی نه تنها تثبیت بلکه افزایش تولید نفت را دارد. و از این طریق اعمال نفوذ می کند.
تفاوت مهم بین روسیه، عربستان سعودی و امریکا وجود دارد. روسیه و عربستان سعودی می توانند سیاست نفتی ملی را اعمال کنند. ریاض از طریق شرکت دولتی سعودی آرامکو و مسکو از طریق شرکت های دولتی و خصوصی روسیه، نفوذ خود را اعمال می کنند.

🌿 در امریکا دونالد ترامپ بیشتر از اوباما نمی تواند به برخی شرکت هایی که نفت استخراج می کنند، دستور دهد. این بخش کاملاً خصوصی است و تصمیمات آنها به توانایی آنها برای افزایش و سودآوری بستگی دارد. از سال ٢٠٠٨ تولید نفت امریکا هر سال افزایش داشته به جز سال ٢٠١٦ که سقوط قیمت نفت سودآوری این بخش را بسیار کاهش می داد.
آیا قیمت نفت می تواند در انتخابات ٢٠٢٠ امریکا نقش داشته باشد؟
قطعاً. ما توانستیم آن را در انتخابات میان دوره ای نوامبر ٢٠١٨ در کنگره شاهد باشیم. دونالد ترامپ در صفحه توییتر خود اوپک را مقصر دانست. او به طور مستقیم از شاه سلمان خواست تا نفت بیشتری را به بازار عرضه کند.رای دهندگان به قیمت بنزین بسیار حساس اند. جهان به نفت وابسته است. قیمت تولیدات نفتی به ویژه هیدروکربورها بسیار سیاسی است.

🌿 دونالد ترامپ برای انتخاب مجدد باید بر رونق اقتصاد امریکا تکیه کند و اقتصاد امریکا تا حدودی به قیمت نفت وابسته است. تردیدی وجود ندارد که وی دوباره در این موضوع دخالت می کند.

🌿 برخلاف فرانسه که باید ٩٩ درصد نفت خود را وارد کند، امریکا نخستین تولیدکننده و نخستین مصرف کننده نفت جهان است. صنعت نفت امریکا به قیمت نسبتاً بالا و مصرف کنندگان‌ ( صاحبان خودروها) به قیمت پایین نیاز دارند. دونالد ترامپ تصمیم خود را برای قیمت پایین نفت اتخاذ کرده تا رای دهندگان را راضی و رشد اقتصادی را تسهیل کند.
t.me/EsfandiarKhodaee