🌎 دو نگاه ایرانی به آمریکا. (بخش دوم)

🌎 دو نگاه ایرانی به آمریکا
(بخش دوم)

✍ دکتر مهدی نوربخش، استاد روابط خارجی و تجارت جهانی دانشگاه هریسبرگ

🌿(ادامه از بخش اول👆) دائما می‌شنویم که نیروی نظامی کشور به درجه‌ای رسیده که می‌تواند به‌راحتی با ارتش آمریکا وارد یک تنش شود. درجه‌داری گفته بود: "ناوهای آمریکا را می‌توانیم آنچنان دقیق بزنیم که موشک وسطش فرود آید".

🌿 اما سئوال اصلی که این درجه‌دار از خود نکرده بود، این بود که نهایت جنگ آمریکا با کشور ما به کجا ختم خواهد شد؟

🌿 فرض کنیم یک موشک ایران هم چنین موفقیتی را احراز کرد، آیا در یک تنش نظامی بین آمریکا و ایران، جنگ به همانجا خاتمه پیدا خواهد کرد؟

🌿 هر دو نگاه اول و دوم، بدون شک به کشور ما در فهم امریکا کمکی نخواهند کرد تا جایگاهی برای خود در نظم جدید بین‌الملل ایجاد کند.

🌿 در این نظم جدید، اقتصاد حرف اول و مهمترین حرف را می‌زند. کشورهای استبدادی می‌توانند تا بن دندان مسلح شوند، اما ارتشی نیرومند نهایتا نمی‌تواند ضامن امنیت و پویایی اقتصاد یک کشور شود.

🌿 اتحاد جماهیر شوروی سابق نهایتا به نقطه‌ای رسید که ارتش بسیار نیرومند آن نتوانست در نجات اقتصادی آن تاثیرگذار باشد.

🌿 باید این نظم جدید بین‌المللی را شناخت. برای شناخت این نظم جدید باید "شهروند جهانی" شد.

🌿 یک شهروند جهانی در تعامل با دنیا و نهادهای بین‌المللی، از منابع عظیمی که دنیای جهانی‌شده و نظم جدید در آن فراهم آورده، استفاده می‌کند تا اقتصادی پویا ایجاد کند.

🌿 بسیاری از کشورهای صنعتی امروز از مرزهای توسعه اقتصادی و تکنولوژی گذشته‌اند و به فکر ایجاد نشاط بیشتری برای شهروندان خود افتاده‌اند.

🌿 آنها نهایتاً به این نتیجه رسیده‌اند که نشاط اجتماعی نه‌تنها زندگی بهتری را برای شهروندان کشورشان ایجاد می‌کند که این نشاط و زندگی بهتر به حکومت‌ها کمک می‌کند تا از حمایت‌های بیشتر مردم در راستای توفیق برنامه‌های خود بهره گیرند.

🌿 نظم دموکراتیک امروز بیشتر از توسعه اقتصادی و سیاسی به نشاط شهروندان یک کشور فکر می‌کند.
t.me/EsfandiarKhodaee