🌎 بازسازی لرستان چگونه ممکن است؟.. دکتر محمدطاهر کنعانی

🌎 بازسازی لرستان چگونه ممکن است؟

دکتر محمدطاهر کنعانی
@drpoonak

🌿 سیل فقط خانه ها و اموال و اثاث‌البیت مردم را خراب نکرده است. خسارات بسیار بیشتری به جاده‌ها، پل‌ها، سیستم آبرسانی و خطوط انتقال آب و گاز وارد شده است. احداث یک پل به تنهایی میلیاردها تومان هزینه دارد.

🌿 دولت به سه دلیل به تنهایی در لرستان امکان بازسازی مطلوب و ترمیم خسارات را ندارد:

1⃣صادرات نفت کاهش یافته و خزانه دولت خالی است. 2⃣ فرایند جذب بودجه نیازمند لابی‌های‌ قدرتمند است و رقابت به‌گونه‌ای است که استان‌های قوی‌تر بودجه را به سمت خودشان می‌کشند. 3⃣عملیات عمرانی دولتی بصورت مناقصه و تشریفات قانونی است که حتی پول هم دست شان باشد ده سال زمان می برد.

🌿 به عنوان مثال پس از جنگ دو شهر کشور قصر شیرین و خرمشهر صد در صددتخریب شد و قصر شیرین ظرف دوسال توسط آستان قدس صد در صد بازسازی و تحویل شد ولی دولت هنوز خرمشهر را بازسازی نکرده است‌.

🌿 الان لرستان محتاج مدیریت جهادی و بازسازی خارج از شمول۷ ضوابط و مقررات و تشریفات دست و پاگیر است. جاده.های مواصلاتی قطع شده و خیلی روستاها راه ارتباطی ندارند.حتی جاده خرم آباد بروجرد خط اتصال جنوب غرب با مرکز کشور قطع شده است. پل‌های عظیمی تخریب شده است. برخی جاده های دیگر هم در معرض تخریب هستند. خیلی جاده ها پس از سیل بخاطر کنده شدن چشمه ها و رودهای خروشان از دل کوهها در حال تخریب هستند.

🎲 چه باید کرد؟
راهکارهای زیر بنظر مفید می رسد:

1⃣ تشکیل ستادبازسازی لرستان متشکل از همه نهادهای دولتی و دستگاههای اجرایی با مدیریت استاندار و ارزیابی خسارات و تقسیم کار و بسیج امکانات
2⃣تشکیل نهادهای مردم نهاد NGOs و ستادهای بازسازی دولتی.
3⃣انسجام رجال و شخصیت های استان و مجمع نمایندگان ادوار و اشخاص وجیه المله از طریق همان موسسات مردم نهاد.
4⃣ سرمایه گذاری و عملیات عمرانی توسط نهادهای عمومی غیر دولتی مانند ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت و و آستان قدس رضوی و کمیته امداد و بنیاد علوی و قرارگاه خاتم که سرمایه های عظیم در اختیار دارند.
5⃣ جذب کمک های خارجی از کشورهای کویت و عراق و سوئیس و ژاپن و قطر .هرکدام از این کشورها به تنهایی می توانند خسارات عمرانی را جبران نمایند.از قرار اطلاع امیر کویت برای کمک های انساندوستانه اعلام آمادگی کرده است.

🌿 حق گرفتنی است.اگر مقامات و شخصیت ها و مردم لرستان مطالبه گری نکنند و مسئولان را تحت فشار قرار ندهند سالیان سال خرابی ها ترمیم نشده باقی خواهد ماند.مردم نیز باید از طریق فضای مجازی و رسانه ها به صحنه بیایند و با مال و جان و قلم و قدم شان کمک کنند.هر کسی مال دارد با مالش هر کسی قلم دارد با قلمش هر کس نفوذ و قدرت لابی دارد از لابی‌گری اش استفاده نماید.نگذاریم چند روز دیگر همه چیز فراموش شود و لرستان سی سال به عقب برگردد.

🌿 موسسات مالی غیردولتی ثروت ها و سرمایه.های عظیمی در اختیار دارند.به عنوان مثال بنیاد برکت تریلیاردها سرمایه دارد که طبق فرموده مقام معظم رهبری قرار بوده سرمایه‌اش صرف مناطق محروم بشود.یک مورد ثروت این بنیاد پروژه ای در سعادت آباد به ارزش ده هزار میلیارد تومان است. یک‌مورد مصادره چهار هزار دستگاه ماشین شاسی بلند گمرک سلفچگان که مصرف همین یک قلم برای ترمیم خسارات کفایت می نماید.

🌿 ستاد اجرایی فرمان امام ره طبق فرمان هفت ماده ای امام ره باید سرمایه و امکاناتش را در همین موارد هزینه نماید.

🌿 چنانچه کارتل های بزرگ سرمایه ای کشور حاضر به سرمایه‌گذاری نباشند؛ مسئولان کشور اجازه بدهند لرستان از کشورهای خارجی از جمله امیر کویت که اعلام آمادگی کرده استمداد نماید.
t.me/EsfandiarKhodaee