🌎 معمای اعطای معافیت‌های کاخ سفید به خریداران نفت ایران.. ✍ منبع: Oil Price. 🔹مترجم: محسن داوری

🌎 معمای اعطای معافیت‌های کاخ سفید به خریداران نفت ایران

✍ منبع: Oil Price
🔹مترجم: محسن داوری

🌿 با اعطای معافیت‌های نفتی واشنگتن به هشت کشور خریدار نفت ایران، پیش‌بینی اتفاقات آینده و رویکرد این کشورها، با دشواری‌های زیادی روبرو شده است.

🌿به گزارش گروه انرژی نفت خبر از اویل پرایس، در روز 4 نوامبر (13 آبان) و آغاز تحریم‌های نفتی ایالات‌متحده علیه ایران، قیمت هر بشکه نفت برنت 72.68 دلار بود. امروز و پس از گذشت سه هفته، نفت برنت به 59.59 دلار کاهش‌یافته و دونالد ترامپ به دلیل قیمت پایین نفت به خود تبریک گفته است. قیمت نفت به جای عبور از مرز 100 دلار، در حال کاهش است و معافیت‌های اعطا شده واشنگتن به هشت کشور خریدار نفت ایران، مهمترین دلیل شکل‌گیری شرایط کنونی است. اما تأثیر این معافیت‌ها تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟

🌿بلومبرگ در هفته گذشته گزارشی در مورد میزان نفت خریداری شده توسط هفت کشور دارای معافیت‌های تحریمی منتشر کرد. در مجموع، این کشورها می‌توانند تا سال آینده، بیش از یک میلیون بشکه نفت در روز از تهران خریداری کنند. واژه کلیدی در این جمله "می‌توانند" است.

🌿 به عنوان مثال، ژاپن را در نظر بگیرید. این کشور یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت دنیا بوده و از مشتریان کلیدی نفت ایران محسوب می‌شود. ژاپنی‌ها در آستانه آغاز نفت ایران، خرید نفت از این کشور را متوقف کردند. بدین ترتیب توانستند از معافیت‌های واشنگتن استفاده کنند.

🌿اینک با وجود برخورداری ژاپنی‌ها از معافیت‌های تحریمی، آنها تصمیمی در مورد از سرگیری خرید نفت از تهران نگرفته‌اند. بدین ترتیب اگر آنها تمایلی به استفاده از این معافیت‌ها نداشته‌اند، چرا برای کسب این مجوز تلاش کرده‌اند؟

🌿 هم اکنون از نظر تئوری، پالایشگران ژاپنی می‌توانند روزانه 100 هزار بشکه نفت از ایران خریداری کنند. عدد مشابه پیش از آغاز تحریم‌ها 165 هزار بشکه در روز بوده است.

🌿 کره جنوبی یکی دیگر از متحدان ایالات‌متحده محسوب می‌شود که از ماه ها پیش، خرید نفت از ایران را متوقف کرده است. این کشور مجوز خرید نفت از ایران به میزان 200 هزار بشکه در روز را به مدت شش ماه دریافت کرده است. اما تاکنون قرارداد جدیدی توسط پالایشگاه‌های این کشور برای واردات نفت از ایران امضا نشده است.

🌿دو کشور هند و چین، از دیگر مشتریان کلیدی نفت ایران محسوب می‌شوند که می‌توانند به ترتیب روزانه 300 هزار و 360 هزار بشکه نفت از ایران خریداری کنند. از سوی دیگر، چینی‌ها مجوز تولید از میادین نفتی ایران را نیز کسب کرده‌اند. لذا مجموع نفت وارداتی آنها از ایران، بیش از این عدد خواهد بود.

🌿هندی‌ها با وجود کاهش خرید نفت از ایران در ماه‌های اخیر، با بزرگترین مشکل در یافتن جایگزین مناسب نفت وارداتی از تهران پس از منقضی شدن معافیت‌های واشنگتن، روبرو هستند. هندی‌ها خوش شانس بوده‌اند که بازار نفت با مازاد عرضه روبرو شده و به کاهش قیمت‌ها منجر گردیده است. اما شرایطی کنونی، موقتی خواهد بود. چراکه اوپک در حال برنامه‌ریزی برای کاهش تولید از ابتدای سال 2019 میلادی است.

🌿سایر واردکنندگان نفت ایران نیز باید منابع جایگزین رقابتی با نفت خریداری شده از تهران از نظر قیمت بیابند. تعداد این کشورها اندک بوده، اما رهبران تهران با اعطای تخفیف‌های قابل توجه تلاش می‌کنند تا آنها را در شمار مشتریان خود حفظ نمایند. سایر تولیدکنندگان بازار نمی‌توانند چنین تخفیف‌هایی به مشتریان خود ارائه کنند. اما با پایان این معافیت‌ها چه اتفاقاتی روی خواهد داد؟

🌿خریداران نفت ایران، دو گزینه خواهند داشت: نادیده گرفتن تحریم‌ها و قرار گرفتن در معرض مجازات واشنگتن و یا تغییر تأمین‌کنندگان نفت موردنیاز و پرداخت بهای بیشتر. با پایان مدت‌زمان ارائه این معافیت‌ها، بی‌تردید شاهد افزایش قیمت نفت خام خواهیم بود. بدین ترتیب، بازار نفت از هم اکنون به انتظار رویدادهای ماه‌های آینده نشسته است.
t.me/EsfandiarKhodaee