🌎 روابط راهبردی آمریکای ترامپ و اسرائیل نتانیاهو.. ✍ وحید سلوکی کارشناس حوزه بین‌الملل

🌎 روابط راهبردی آمریکای ترامپ و اسرائیل نتانیاهو

✍ وحید سلوکی کارشناس حوزه بین‌الملل
🔹@vahid_solouki

🌿 روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی در سطح بسیار عالی قرار دارد و این روابط در دوران ریاست جمهوری دونالدترامپ در زمره روابط ویژه دیپلماتیک قرا گرفته و به صورت گام به گام و موثر پیشرفت می کند.

🌿 کشورهایی که از چنین سازوکارهایی در الگوهای روابط متقابل بهره می گیرند، منافع امنیتی و راهبردی مشترکی دارند. در واقع می‌توان گفت بقای راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی در زمره منافع اصلی ایالات متحده آمریکا در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا قرار دارد.

🌿از سوی دیگر، گروههای صهیونیست محور در آمریکا، از جایگاه ویژه ای در احزاب آمریکا برخوردارند. لذا روابط این رژیم با آمریکا یکی از مولفه های مهم در سیاست های کلی آمریکا محسوب می شود و کنگره نقش بسیار حساسی در حفاظت از این رابطه بسیار نزدیک دارد. رژیم صهیونیستی افزون بر کمک های مالی و نظامی، از حمایت های سیاسی گسترده ای برخوردار است.برای نمونه،آمریکا تاکنون بیش از۳۰ بار از حق وتوی خود به نفع این رژیم استفاده کرده است.

🌿 رژیم صهیونیستی در حال حاضر از میان دو قدرت سخت و نرم، قدرت نرم را انتخاب و در حال بکارگیری آن می باشد. به عنوان مثال ارتباط و همکاری با کشورهای عربی و در راس آن کشورعربستان سعودی را میتوان در همین راستا ارزیابی کرد. در واقع روش دیپلماسی را میتوان استراتژی نوین این رژیم در صحنه سیاست خارجی دانست.

🌿 روابط رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا که در طول دوره نخست وزیری نتانیاهو در دوران اوباما با افزایش تنش نسبی روبه رو شده بود، حال در شرایط و روابطی پایدار، راهبردی و متقابل به سر می برد.

🌿در خصوص این رژیم می توان گفت که دارای رویکردهایی مضیق و تنگ امنیتی است. نخبگان صهیونیستی همواره این موضوع را مورد پردازش قرار می دهند که این کشور از نظر ژئوپلتیک در محاصره جریانهای تهدیدکننده قرار دارد و از همین رو در دوران هر رئیس جمهور آمریکا درخواست های مالی و توسعه نظامی خود را مطرح و گسترش می دهند.

🌿 لذا با توجه به آنچه آمد مهم ترین چالش هاو تهدیدات این رژیم را
می توان، برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران، درگیری نظامی با ایران و عوامل آن، مسئله شهرک سازی، توانایی موشکی حزب الله لبنان، کاهش جایگاه بین المللی اسرائیل، جنگ داخلی سوریه عنوان کرد.

🌿 نتانیاهو در دوران ترامپ، سیاست فعالی را پیگیری می کند و به دنبال بازسازی فرصت های از دست رفته در دوران اوباما، رئیس جمهور قبلی آمریکا می باشد. ترامپ بسیاری از افرادی که گرایش نزدیکی به اسرائیل و مخالف جمهوری اسلامی ایران بوده اند را در دولت خود انتخاب کرده است و این نشان از اتحاد استراتژیک دولت آمریکا با این رژیم است و به همگرایی بیشتر میان رژیم صهیونیستی با جمهوری خواهان منجر گردیده است.

🌿 آنچه نباید از نگاه ها دور بماند تاثیر لابی های یهودی و صهیونیستی بر روابط رژیم صهیونیستی و آمریکا می باشد. یهودیان آمریکا پنج درصد جمعیت رژیم صهیونیستی را تشکیل می دهند، اما همین درصد از صاحبان بزرگ اقتصادی بوده که نقش اصلی را ایفا می کنند.

🌿 لابی های یهودی آمریکا، به دلیل نفوذ و قدرت زیادشان در این کشور،در عرصه سیاست خارجی آمریکا، به ویژه سیاست های خاورمیانه ای تصمیم گیر هستند.

🌿 در پایان باید خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی بدون حمایت های دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی، نظامی بسیار ضعیف بوده و علت حمایت های این رژیم از شخص پوپولیستی همچون ترامپ در عرصه انتخابات ریاست جمهوری چندسال قبل تنها به همین موضوع برمی‌گردد.این رژیم بدون پشتیبانی وحمایت های آمریکا در عرصه بین المللی و به ویژه در شورای امنیت سازمان ملل در شرایط بسیار دشوار و پیچیده ای قرار خواهد گرفت و حتی می تواند به انزوای دیپلماتیک و اقتصادی این رژیم منجر شود.
t.me/EsfandiarKhodaee