مدیریت هزینه‌های روزانه با ۴ گامی که. جیب‌تان را پر پول نگه می‌دارد (بخش سوم)

مدیریت هزینه‌های روزانه با ۴ گامی که
جیب‌تان را پر پول نگه می‌دارد (بخش سوم)

یکی از درس‌هایی که جای خالی آن در برنامه‌ی درسی مدارس به‌شدت حس می‌شود، مدیریت امور مالی و هزینه‌های خانواده است. بیشتر افراد برنامه‌ی مشخصی برای زمان بازنشستگی و ازکارافتادگی خود ندارند. فکر گذراندن دوران پیری و سالخوردگی با مبلغ اندکی پول در حساب شخصی همه‌ی ما را می‌ترساند. اگر دوست دارید مدیریت هزینه‌های روزانه خود را در دست بگیرید و سواد مالی خود را ارتقا بدهید، در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید.
(قسمت سوم از چهار قسمت)

۳. سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه انجام دهید
وقتی کودکی و نوجوانی را به پایان می‌رسانیم و وارد دنیای بزرگسالان می‌شویم، تمام تصوراتی که نسبت‌به پول داشته‌ایم رنگ می‌بازد و با دنیای جدیدی مواجه خواهیم شد. در کودکی و نوجوانی تصورمان از درآمد فقط حقوق و دستمزد بود. حالا می‌بینیم که درآمد خانوار، از راه‌های متنوعی تأمین می‌شود، که فقط یکی از آنها حقوق و دستمزدی است که سر ماه به حساب‌مان واریز می‌شود. در این زمان است که می‌بینیم دنیای امور مالی و پول پیچیده‌تر از آن است که خیال می‌کردیم. ما می‌بینیم که واقعا گزینه‌هایی برای مبادله‌ی اقلام خیالی وجود دارد؛ همچنین با دنیای سهام‌های پیچیده و بازار بورس بیشتر آشنا ‌می‌شویم. هرقدر که بیشتر با اسناد مالی و قابلیت‌های آن آشنا شویم، بهتر خواهیم توانست پول‌مان را سرمایه‌گذاری کنیم.
از هر برنامه‌ی اداره یا شرکت خود که مرتبط با بازنشستگی است، بهره‌مند شوید
در اداره‌ی خود بررسی کنید و ببینید آیا کارفرما صندوق مستمری برای کارمندان فراهم کرده است یا نه. کارکرد این صندوق‌ها باید طوری باشد که به‌طور خودکار، مقداری از حقوق ماهانه‌تان واردش شود تا بتوانید زمان بازنشستگی‌تان از آن استفاده کنید. این یکی از راه‌های عالی برای پس انداز پول است، زیرا قبل از اینکه حقوق به دست‌تان برسد، کس دیگری مقداری از آن را برای شما پس‌انداز کرده است. در این رابطه با واحد منابع انسانی‌ شرکت خود صحبت کنید.
اگر می‌خواهید وارد بازار بورس شوید، بدانید بورس جای قمار نیست.
خیلی از افراد سعی می‌کنند در بازار بورس وارد معامله روزانه شوند و هر روز بر روی سود و زیان‌های کوچک در سهام‌های تکی شرط‌بندی کنند. با اینکه خُبره‌ی این‌کار می‌تواند به‌خوبی از این روش پول دربیاورد، باید دانست که این روش ریسک خیلی بالایی دارد و بیشتر شبیه قمار است تا سرمایه‌گذاری. پس اگر به فکر سرمایه گذاری در بورس هستید و می‌خواهید سرمایه‌گذاری امنی داشته باشید، خوب است بدانید که فهرستی از صندوق های قابل معامله در بورس و صندوق های سرمایه گذاری مشترک وجود دارد که می‌توانید یک کارگزار بورس را انتخاب کنید تا از جانب شما به سرمایه‌گذاری بپردازد. صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای خرید سهام گزینه‌ی امنی هستند و ریسک کمتری دارند. در این صندوق‌ها چندین سبد سهام باهم جمع شده‌اند تا ریسک به حداقل برسد.
عاقلان انتظار موارد غیرمترقبه را دارند و خود را به خوبی برای مواجهه با حوادث و اتفاقات ناخواسته آماده کرده‌اند. از میان بیمه هایی که می‌توانید آنها را در نظر داشته باشید می‌توان به این بیمه‌ها اشاره کرد:
بیمه عمر (اگر شما یا همسرتان به ناگاه فوت کردید)
بیمه‌ی سلامت (برای تأمین مخارج غیرمترقبه‌ی بیمارستانی و درمانی)
بیمه‌ی خانه (برای آسیب‌های وارده بر خانه)
بیمه‌ی سوانح و حوادث (برای پوشش خسارات ناشی از زلزله، سیل، آتش‌سوزی و دیگر بلایای طبیعی)

@eghtesadegolestan