‍ ‍ ❇️ واکاوی دلایل سرمایه گذاری‌های نظامی جمهوری اسلامی در یمن، سوریه و شاخ آفریقا

‍ ‍ ❇️ واکاوی دلایل سرمایه گذاری های نظامی جمهوری اسلامی در یمن، سوریه و شاخ آفریقا

الف_ بستن تنگه ها( بخش سوم)

...و اگه نفت دریای احمر نتونه از این تنگه عبور کنه باید کشتی ها برن دور آفریقا رو بزنن که بتونن نفت رو به خاور دور برسونن از این مسیر (تصویر قسمت بالا سمت چپ از تصاویر چهارگانه ذیل)

پس برای حفظ نبض صادرات نفتی که اعراب با خون دل لوله هاشون رو کشیدن به دریای احمر باز بودن تنگه باب المندب بسیار مهم و حیاتی هست . حالا دوباره به تصویر تنگه باب المندب توجه بفرمایید

همسایه های این تنگه از شمال یمن و از جنوب جیبوتی هست . ایران در زمان دولت آقای احمدی نژاد خیلی سعی کرد حکومت جیبوتی رو بخره و اونجا بیمارستان و مدرسه ساخت و چندبار سفر کرد اما تهش با واریز دلارهای عربی عذر ما رو از اونجا خواستند .
پس ناچارا اومد سراغ اقوام حوثی ها در یمن و یک کودتا تدارک دیده شد که حکومت رو شیعی کنن و با اینکار کنترل اون تنگه رو به دست بگیرن. اینجا بود که عربستان دیگه تحمل نکرد و با حمله نظامی به یمن تمام خاکهای هم مرز این کشور رو با این تنگه گرفت !!! این محلهایی هست که نیروی های عربستانی اشغال کردن و با این کار باعث شدند که کنترل از روی آبراه باب المندب توسط ایرانی ها و حوثی ها برداشته بشه

اون قسمت هاشور سبز (تصویر بالا سمت راست) محل اشغال سرزمین یمن توسط ائتلاف عربستان هست و نبرد سر کنترل تنگه باب المندب هست و بس . مرتبا انصارالله حمله میکنه که بتونه به یک فاصله مناسبی برسه که با موشکهای ایرانی و توپهای سبک اون کانال رو تحت کنترل در بیاره و اعراب با حمایت هواپیماهای آمریکا نمیگذارن که این اتفاق بیفته . این کل ماجرای مربوط به جنگ یمن هست.

خوب ایران دید بدست آوردن کنترل این قسمت هم گویا خیلی راحت نیست پس فکر کرد به طور همزمان با یمن ، میتونه روی یک نقطه ای که اصلا به فکر اعراب نمیرسه که ایران اونجا حضور پیدا کنه ، وارد بشه و شریان نفتی اعراب رو عندالزوم تحت فشار قرار بده . قطعا شما هم نمیتونید حدس بزنید که کجا هست چون واقعا حضور ایران در اونجا بسیار شگفتی برانگیزه . ولی متاسفانه اونجا هم شانس نیاوردیم . اونجا جایی نیست جز مراکش ( تصاویر سمت راست و چپ در شکل ذیل)

همونطور که میبینید تنگه جبل الطارق ورودی دریای مدیترانه به اقیانوس اطلس هست و مراکش در جنوب این تنگه واقع شده . در واقع ایران خواسته بود با کمک مالی و نظامی به شورشیان مسلح پولیساریو در مراکش ، بتونه اونها رو به سمت خودش جلب کنه و اگه لازم شد با اقدامات ایضایی جلوی عبور نفت اعراب رو از این تنگه به اروپا و آمریکا بگیره . و برای همین هم بود که اگه یادتون باشه دقیقا چند روزی قبل از بازی های جام جهانی مراکش ارتباطات خودش رو سر همین موضوع با ایران قطع کرد و وارد تخاصم شد .

این مطالب رو عرض کردم که ببینید ایران و اعراب سر صادرات نفت چه جنگ عظیمی رو دارن دنبال میکنن و تقریبا دامنه این نبرد و مهره چینی کل خاورمیانه و شمال افریقا رو گرفته . گویا دیگه داریم به لحظات آخرش نزدیک میشیم . همانطوری که دیدید عین مهره های شطرنج در برابر هر حرکتی طرف مقابل با زیرکی حرکت بعدی رو انجام داده و دیگه داره به نقطه پایانی که یا رویارویی نظامی خواهد بود یا صلح نزدیک میشیم . باید منتظر بمونیم که ببینیم این جنگ نفت به کجا خواهد رفت . فقط امیدواریم هر جا که بره به نفع مردم و کشور ما باشه.

بنابر این موارد بنظر شما آیا اصل حضور ایران در کشورهای مذکور بر اساس منافع ملی قابل تعریف است یا خیر؟

به اقتصاد گلستان بپیوندید:
T.me/eghtesadegolestan