❇️ خروج ترامپ از سوریه: آیا کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است؟.. غلامعلی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال

❇️ خروج ترامپ از سوریه: آیا کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است؟

غلامعلی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال

تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان علاوه بر اینکه شوک بزرگی را در عرصه سیاست خارجی آمریکا بوجودآورد؛ سبب گمانه‌زنی‌هایی هم در برخی محافل سیاسی منطقه از جمله ایران شده است.

برخی با اصل قرار دادن نظریه توطئه و به قول معروف با نگرش "کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است"، تقارن خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان را با خبر ورود ناو هواپیمابر آمریکایی بعد از ماه‌ها به خلیج‌فارس دال بر این نظریه می‌دانند که آمریکایی‌ها برنامه‌ای خاص برای ایران دارند و برای پیشگیری ازحملات ایران بعد از حمله آمریکا به ایران، نیروهای خود را از دو کشور سوریه و افغانستان خارج می‌کند.

واقعیت این است هم‌اکنون نزدیک ۱۰هزار نیروی آمریکایی در عراق هستند؛ یعنی پنج برابر نیروهای آمریکایی که قراراست از سوریه خارج شوند.

علاوه بر این، در یک سناریوی احتمالی امکان تلافی ایران به دلایل مختلف در عراق بیشتر است؛ پس نمی‌توان صرفا خروج نیروهای امریکایی از سوریه را عاملی برای جلوگیری از حملات ایران برای روز مبادا قلمداد کرد.

در شرایطی که ترامپ به جهت بالا نرفتن قیمت نفت، معافیت هشت کشور خریدار نفت ایران از تحریم‌های آمریکا را تا چند ماه دیگر تمدید کرد؛ آیا وی نمی‌داند درگیری با ایران و کشیده شدن ابعادجنگ احتمالی چه بلایی سر قیمت نفت می‌آورد؟

به نظر می‌رسد تاجر آمریکایی کاخ سفید به‌خوبی از توانمندی‌های جمهوری اسلامی در بالا رفتن قیمت نفت خبر دارد.

همان دو موشک حوثی‌ها که در بحر احمر نفتکش عربستانی را در شهریورماه مورد اصابت قرار داد؛ برای اثبات این توانایی کافی است.

یکی از مهمترین شعارهای ترامپ این بود: "اول آمریکا".
وی در نطق‌های انتخاباتی بارها هیلاری کلینتون رقیب خود را شماتت کرد که چرا مسبب شکل‌گیری داعش بوده است؛ داعشی که سبب‌ساز جنگ در عراق و سوریه بود.

هدف ترامپ از خروج نیروهای آمریکایی این است که جامعه آمریکا را قانع سازد که به شعار "اول آمریکا" وفادار است. حال چگونه می‌تواند خود او در عمل ساز دیگری بنوازد؟

آمریکایی‌ها در قضیه حمله به افغانستان در سال ۱۳۸۰ و حمله به عراق در سال ۱۳۸۱ نشان دادند قبل از حمله افکار عمومی جهان و کشورشان را آماده می‌کنند.

واقعیت این است مواضع حکیمانه جمهوری اسلامی طی چند سال اخیر در سیاست خارجی راه را برای بهانه‌جویی‌های احتمالی بسته است و بالعکس این آمریکاست که مطابق حکم دادگاه لاهه مقررات بین‌المللی را زیر پا نهاده است.
ایران نه القاعده است و نه صدام که بتوان از آن بهانه گرفت و حمله کرد.

کانال ایده های سرمایه گذاری و تجارت ؛
T.me/Geconomy