مدیریت هزینه‌های روزانه با ۴ گامی که. جیب‌تان را پر پول نگه می‌دارد

مدیریت هزینه‌های روزانه با ۴ گامی که
جیب‌تان را پر پول نگه می‌دارد

یکی از درس‌هایی که جای خالی آن در برنامه‌ی درسی مدارس به‌شدت حس می‌شود، مدیریت امور مالی و هزینه‌های خانواده است. بیشتر افراد برنامه‌ی مشخصی برای زمان بازنشستگی و ازکارافتادگی خود ندارند. فکر گذراندن دوران پیری و سالخوردگی با مبلغ اندکی پول در حساب شخصی همه‌ی ما را می‌ترساند. اگر دوست دارید #مدیریت_هزینه‌های_روزانه خود را در دست بگیرید و سواد مالی خود را ارتقا بدهید، در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید.
(قسمت اول از چهار قسمت)

۱. بودجه‌بندی کنید
به‌مدت یک ماه، تمام مخارج خود را رصد کنید
مجبور نیستید خود را محدود کنید و به خود گرسنگی دهید. بلکه فقط کافی‌ است بدانید که طی یک ماه پول‌هایتان را در چه اموری خرج می‌کنید. رسید و قبض تمامی خریدهایتان را نگه دارید، حتی اگر رسیدی هم به شما داده نمی‌شود، تمام خریدهایتان را یادداشت کنید و ببینید آخر ماه، چه مقدار پول برای‌تان باقی مانده است.
پس از سپری شدن ماه اول، تمامی مخارج خود را یادداشت کنید.
حالا بودجه‌ی واقعی خودتان را بنویسید. براساس مخارج واقعی خود طی یک ماه و آگاهی‌تان نسبت‌به مخارج و هزینه‌هایتان، در بودجه‌‌بندی خود بنویسید که دوست دارید چه مقدار از درآمد ماهانه‌ی خود را صرف هریک از هزینه‌های فوق ‌کنید. اگر بخواهید، می‌توانید از یکی از اپلیکیشن‌ها یا وب‌سایت‌ها برای این کار استفاده کنید.
در بودجه‌‌بندی خود، ستون‌های جداگانه‌ای را برای بودجه‌ی تعیین‌شده و بودجه‌ی واقعی خود ایجاد کنید. بودجه‌ی تعیین‌شده بودجه‌ای است که شما در آن تعیین می‌کنید که می‌خواهید چه مقدار در یک دسته‌ی به‌خصوص هزینه کنید؛ این بودجه باید در هر ماه ثابت بماند و در ابتدای هر ماه محاسبه شود. اما بودجه‌ی واقعی‌تان بودجه‌ای است که در آخر ماه تعیین می‌کند که چه مقدار خرج کرده‌اید؛ این بودجه در هر ماه نوسان دارد و در آخر هر ماه محاسبه می‌شود.
بسیاری از افراد در بودجه‌ی خود بخش بزرگی را به پس‌انداز اختصاص می‌دهند. شما لازم نیست در بودجه‌ی خود پس‌اندازها را هم لحاظ کنید، اما اگر این‌ کار را بکنید، فکر خوبی است و ضرری ندارد. برنامه‌ریزهای مالی حرفه‌ای به مشتریان خود توصیه می‌کنند، حداقل بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از مجموع درآمدهایشان را به پس‌انداز اختصاص بدهند.
این پول مال شماست و شما برایش زحمت کشیده‌اید. واقعا نیازی نیست به خودتان دروغ بگویید و خودتان را نسبت‌به مخارج و چیزهایی که قصد خریدش را دارید گول بزنید. با این‌کار به تنها کسی که ضرر می‌زنید خودتان هستید. از سوی دیگر، اگر اصلا ندانید چطور می‌خواهید این پول را خرج کنید، بودجه‌ی شما به چند ماه زمان برای محکم‌کاری نیاز خواهد داشت. در ضمن تا زمانی که با خودتان روراست نشده‌اید، از نوشتن هرگونه عدد و رقم خودداری کنید.
برای نمونه، اگر تعیین کرده‌اید که در هر ماه ۲۰۰ هزار تومان پس‌انداز کنید و می‌دانید که برای‌تان سخت است، آن را در بودجه ننویسید؛ رقمی را بنویسید که واقعا می‌توانید هر ماه از عهده‌ی پس‌انداز آن بربیایید. سپس در طی ماه به بودجه‌ی خود نگاه کنید و ببینید آیا می‌توانید سرکیسه را شل کنید و از جای دیگری پولی به حساب پس‌اندازتان واریز کنید یا نه.
در طی زمان، بودجه‌ی خود را رصد کنید. قسمت دشوار بودجه این است که مخارج‌تان ماه به ماه تغییر می‌کند. بخش مهمی که در یک بودجه باید به آن توجه داشته باشید، همان تغییرات ماهانه است. بدین ترتیب تصور صحیحی از مخارج خود خواهید داشت.
تعیین یک بودجه به شما کمک می‌کند درک بهتری از مدیریت پول و خرج‌و‌مخارج‌تان داشته باشید. بسیاری از افراد پس از تعیین بودجه تازه می‌فهمند که برای خیلی چیزهای پیش‌پا‌افتاده و غیرضروری پول خرج می‌کنند. و وقتی این نکته را فهمیدند عادات خرج‌کردن خود را به سمت چیزها و کالاها و خدمات مهم و ضروری سوق می‌دهند.
برای اتفاقات و مخارج غیرمترقبه برنامه ریزی کنید. تعیین بودجه به شما می‌آموزد که همیشه مخارج غیرمترقبه‌ای در زندگی هستند که باید آنها را درنظر داشته باشید. مثلا ناگهان خودروی شما خراب می‌شود و به تعمیر نیاز خواهد داشت، یا فرزند خردسال‌تان مریض شده و باید مداوا شود. با تعیین بودجه و درنظر داشتن این حوادث و اتفاقات غیرمترقبه می‌توان خود را ازلحاظ مالی آماده نگه دارید.(کانال میلیاردر)

@eghtesadegolestan