نقش بازار سرمایه (بورس) در توسعه اقتصادی (بخش اول):

نقش بازار سرمایه(بورس) در توسعه اقتصادی(بخش اول):

سرمایه بعنوان یکی از عوامل موثر در تولید ، نقش بسزایی در توسعه اقتصادی دارد از این حیث بازار سرمایه پلی است تا بتوان سرمایه سرگردان را از افرادی که دارای مازاد سرمایه ولی فاقد فرصت سرمایه گذاری هستند را به واحدهای اقتصادی که دارای فرصت سرمایه گذاری هستند اما با کمبود سرمایه مواجه می باشند منتقل کرد و سبب افزایش کارایی اقتصادی در جامعه شد.
البته به موازات بازار سرمایه،بازار پول نیز وجود دارد اما وجه تفاوت بازار سرمایه با پول در این است که منابع مالی از طریق بازار سرمایه سریعتر و ارزانتر و بدون واسطه به دست سرمایه گذار می رسد. بازار سرمایه بعنوان یکی از ارکان بازار مالی نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد تا آنجا که می توان تفاوت اقتصادهای پیشرفته با اقتصادهای توسعه نیافته را در درجه کارآمدی نظام مالی آنها جستجو کرد، از نظر علمی و تجربی رابطه مستقیم و معناداری بین توسعه بازارهای مالی و توسعه اقتصادی وجود دارد. بر اساس اطلاعات بانک جهانی در سال ۲۰۱۰ ارزش بازارهای مالی به تولید ناخالص ملی در آمریکا ۱۱۷ درصد ، در چین ۸۱ درصد و در ژاپن ۷۵ درصد بوده است اما در ایران حدود ۱۹ درصد.توسعه بازارهای مالی تحت تاثیر عوامل مختلفی اعم از ساختار قانونی، نیروی انسانی و ارتقا دانش مالی است بر این اساس تصویب قانون بازار سرمایه در سال ۱۳۸۴ نقش موثری در رشد این بازار داشته است.
بورس بعنوان یکی از شاخه های بازار مالی است و بازاری است که در آن خرید و فروش کالاهای معین صورت می گیرد بر سه نوع : بورس کالا، ارز و اوراق بهادار است.
با اینکه ۵۰ سال از آغاز به کار بورس اوراق بهادار در ایران می گذرد اما تا کنون بنا به دلایل ذیل نتوانسته است نقش عمده ای در تامین منابع مالی ایفا کند:
-روشن نبودن سیاستهای اقتصادی
-فقدان فرهنگ بورس
-عدم شفافیت اقتصادی
-تغییرات شدید سیاسی و اداری
-ضعف مدیریت بنگاهها
-تورم و نوسانات اقتصادی

به کانال اقتصاد گلستان بپیوندید
t.me/eghtesadegolestan