تاثیرات اقتصادی احداث تله کابین بر روند توسعه اقتصادی شهرستان علی آباد کتول:

تاثیرات اقتصادی احداث تله کابین بر روند توسعه اقتصادی شهرستان علی آباد کتول :
افزایش جمعیت و توسعه شهر نشینی در سالهای اخیر موجب افزایش تقاضا برای استفاده از موانهای تفریحی شده است. پارک جنگلی کبودوال به دلیل دارا بودن ویژگی های منحصر به فرد یکی از مناطق گردشگری بالقوه کشور است که با ایجاد زیرساختهای مناسب می تواند در توسعه اقتصادی این منطقه نقش بسزایی ایفا کند.
از طرفی گردشگری بعنوان صنعتی بدون دود توانمندیها و طرفداران زیادی دارد و بمنظور تنوع بخشیدن به منابع درآمدی و ارزی و همچنین ایجاد فرصتهای شغلی جدید در کشور ، توسعه این صنعت از اهمیت فراوانی برخوردار است چراکه ایران از نظر جاذبه های گردشگری جز ده کشور برتر جهان محسوب می شود.
متاسفانه در ایران به نقش این صنعت در اقتصاد چندان توجهی نشده و درواقع همان نگاهی که به درآمد مالیاتی وجود دارد نسبت به این بخش نیز وجود دارد چراکه مدیران اقتصادی کشور به دلیل درامدهای سرشار نفتی توجه چندانی به این بخش ندارند.
بمنظور جذب گردشگر نیاز به هم فرهنگ عمومی و هم ایجاد زیرساخت های گردشگری مناسب است.
متاسفانه در استان گلستان و علی آباد کتول برغم حجم بی شمار مسافران ورودی ، تعداد گردشگران بسیار ناچیز است و سهم گردشگری در اقتصاد منطقه تنها یک درصد براورد می شود که مکان یابی و احداث نامناسب کمربندی ، بر شدت این ضعف افزوده است.
لکن هنر مدیران باید در تبدیل چالش به فرصت تجلی یابد و یکی از مواردی که می تواند در کاهش هزینه های جانبی این کمربندی و توسعه اقتصادی شهرستان موثر باشد احداث تله کابین علی آباد کتول است
این پروژه که حدود ۶ کیلومتر طول دارد با فرض متوسط پذیرش روزانه ۲۰۰۰نفر می تواند سبب رونق بخشهای بازار و خدمات،هتل داری و رستورانها،حمل و نقل عمومی و توریسم درمانی این شهر شده و فرصتهای شغلی فراوانی را ایجاد کند
البته باید در نظر داشت که احداث تله کابین ممکن است علیرغم تمامی فواید گفته شده با انتقال جمعیت غیر متخصص به عمق جنگل ، بالارفتن ریسک زمین خواری و ویلاسازی ، آتش سوزی و زباله و... توسعه اقتصادی پایدار را با چالش مواجه سازد لیکن این نگرانیها را می توان با برنامه ریزی مناسب و نظارت شایسته نهادهای متولی برطرف نمود.

‍ به کانال اقتصاد گلستان به آدرس زیر بپیوندید
t.me/eghtesadegolestan