نقش نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر بر توسعه اقتصادی.. دکتر یاسر رخشان (بلوکی)

نقش نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر بر توسعه اقتصادی

دکتر یاسر رخشان(بلوکی)
توانمندی جمعیت روستاییان و عشایر بی تردید مهمترین شاخص در توسعه روستایی و عشایری و به دنبال آن توسعه اقتصادی کشور است.
با توسعه پایدار روستایی و سرمایه گذاری متناسب با نیاز هر منطقه (آمایش سرزمینی) می توان به کشوری توسعه یافته دست یافت که برخوردار از سلامت اقتصادی و جامعه سالم است.
در افق چشم انداز ۱۴۰۴ جامعه روستایی به عنوان کانون تولید و ارزش آفرینی در حوزه های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی موثر در دستیابی کشور به جایگاه نخست اقتصادی ،علمی و فن آوری منطقه با اقتصادی متنوع مطرح شده است بیشک دستیابی به چنین آرمانی نیاز به بسترسازی و ایجاد ساختار مناسب دارد که یکی از این ساختارها ارائه توانمندیهای روستاییان و عشایر در قالب نمایشگاههای ملی و بین المللی است.

جمعیت روستایی کشور با حدود ۲۱ میلیون نفر سهم ۲۶ درصدی از کل جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است که حدود ۷ میلیون از این تعداد در نرخ مشارکت اقتصادی کشور تاثیرگذار هستند.
سومین نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر در حالی در روز جمعه ۱۸ اسفندماه به کار خود پایان داد که نسبت به دو دوره قبلی خود از رونق بیشتری برخوردار بوده است.
با توجه به ناچیز بودن سهم‌گردشگری در تولید ناخالص داخلی کشور ثابت شده است یکی از مهمترین دلایل این ناکارآمدی نا آشنایی گردشگران داخلی و خارجی با ظرفیتهای غنی گردشگری اعم از مواهب طبیعی ، رسوم‌سنتی و جاذبه های تاریخی مناطق مختلف کشور است که با برگزاری چنین نمایشگاههایی و حمایت از شرکت کنندگان و معرفی توانمندیها میتوان با هزینه نازل به شکوفا شدن این پتانیسیلها کمک کرد که مهمترین بازخورد آن در بخش اقتصادی کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمد ملی ارزیابی می شود.
استان گلستان با داشتن اقلیمی مناسب و بهره مندی از جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی و نیز رسوم سنتی برخواسته از اقوام مختلف ساکن در منطقه ظرفیت بی بدیلی در معرفی بعنوان قطب گردشگری کشور را داراست (بر خلاف سایر مناطق گردشگری کشور که بواسطه دارابودن یکی از مواهب فوق از توسعه اقتصادی بهره مند شدند)
که بیشک هوشیاری و آگاهی مسئولین از حساسیت موضوع و حمایت مناسب از فعالان این حوزه قطعا موجبات تسریع بخشیدن به این مهم را پدید خواهد آورد.
با بازدیدی که از غرفه های استان گلستان در این نمایشگاه داشته ام نقاط ضعف و قوت بسیاری را بویژه از جانب مسئولین استانی در جهت حمایت از شرکت کنندگان در این نمایشگاه مشاهده نمودم که میتوان این استنباط را داشت که گویا هنوز اهمیت اینگونه فستیوالها و نقش آن بر رونق گردشگری برای برخی از مدیران مسجل نشده است!
در این دوره جای فخر و مباهات دارد که عزیزانی از شهرستان کتول (آقایان عباس باقری ،محمدعلی دیلم و ابوالقاسم دیلم) با بازگشایی غرفه هایی جذاب بخشی از توانمندی های اقتصادی ، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری استان گلستان و بویژه شهرستان علی آبادکتول را به معرض دید عموم قرار داده اند که اقدامی درخور ستایش و تمجید بوده است لکن فضای اختصاص یافته به غرفه داران گلستانی و سرمایه گذاری انجام شده در فضا سازی و معماری بومی استان در مقایسه با سایر استانها از ضعف های مشاهده شده بوده است که امید است مدیران خدوم گلستان با درکی مناسب از اهمیت و نقش اینگونه نمایشگاهها بر رونق اقتصادی استان زمینه حضور شایسته تر فعالین گلستانی را در سنوات آتی فراهم آورند.

به کانال اقتصاد گلستان بپیوندید :
T.me/eghtesadegolestan