‍ ‍ ‍. ❇️ پرورش جلبک کسب و کاری با سود بالا و سرمایه کم. قسمت چهارم

‍ ‍ ‍
❇️ پرورش جلبک کسب و کاری با سود بالا و سرمایه کم
قسمت چهارم

✅آگار، کلید موفقیت پرورش جلبک

☘ما در ایران هم پتانسیل لازم و هم گونه مناسب براى پرورش را داریم، جالب تر اینکه مثلاً در سال ۸۸ تقاضاى بازار براى ۳۳ تن جلبک خوراکى بوده است و این یعنى نیاز بالاى صنایع ایرانى به جلبک، اما نباید فراموش کرد که ابتداى راه هستیم و این صنعت نوپا نیاز به توجه و حمایت دارد.

☘یکى از فرآورده هایى که می توان از جلبک ها به دست آورد، آگار است. آگار پلى ساکارید به دست آمده از برخى اعضاى خانواده جلبک هاى قرمز است که بیش از ۵۳ درصد از آگار تولید شده در جهان از جلبک گراسیلاریا به دست می آید. از آگار به عنوان محیط کشت باکتری ها، مواد دندانپزشکى، داروهاى ملین، تهیه قرص و کپسول، تهیه چسب و مواد آرایشى و ژل هاى الکترونیک استفاده مى شود.

☘خوب است بدانید که میانگین نیاز کشور به آگار استخراج شده از جلبک طى ۱۸ ماه گذشته حدود ۲۳ میلیون دلار بوده است و این یعنى اگر ما بتوانیم با تولید جلبک از آن آگار به دست آوریم از خروج این ارزها از کشور جلوگیرى مى کنیم به علاوه امروزه قیمت هر کیلوى این محصول در دنیا نزدیک به ۱۸ دلار است که مى تواند درآمد هاى بسیارى در بحث صادرات براى کشور رقم بزند.

☘تولید جلبک و بحث فرآورى آن دو مقوله جداست که لازم است بدانید پروسه فرآورى جلبک حتى از تولید آن هم مهم تر و سودآور تر است، در واقع امروزه قیمت هر کیلو جلبک خشک در دنیا حدود ۶۰ سنت تا دو و نیم دلار بسته به ژلاتین گیاهى جلبک است اما فرآورده هاى جلبک قیمت هاى بسیار بالاترى نسبت به این دارند، هم چنین فرآورده ها متقاضیان بیشترى در دنیا دارند.

ادامه دارد...

‍ به کانال اقتصاد گلستان بپیوندید:
T.me/eghtesadegolestan